Ayhan ACAR/BARTIN, () - MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, gençleri sokağa çekerek, kardeş kanı akıtmaya yönelik bir takım provokasyonlar olduğunu belirterek, "Bir Başbakandan beklenen dil itidal çağrısı yapmasıdır. Kardeşlik, birlik ve beraberlik vurgusu yapması gerekir ki Başbakanın kışkırtıcı, ötekileştirici, ayrıştırıcı bir dil kullandığını görüyoruz" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, Bartın Belediyesi Yöresel Yemek Evi'nde basın toplantısı düzenledi. Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın'ın da yer aldığı toplantıda konuşan Topçu, seçim sürecinde bazı şeylerin Türkiye'nin iç dinamiklerine, demokratik ve hukuk devleti olma özelliğine paralel gitmediğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın, 12 yıllık iktidarını sürdürebilmek, yereldeki başarısını devam ettirebilmek için çok farklı yöntemlere başvurduğunu ifade eden Topçu, şöyle dedi:
"Çünkü 12 yıllık süreçte artık AKP iktidarı hizmet edemez hale gelmiştir, yıpranmıştır. AKP iktidarı siyaseten çökmüştür. Böyle olunca da sayın Başbakan iktidarda daha fazla kalabilmek ve o koltuğu tutabilmek için kamplaşma ve kutuplaşmaya yönelik bir dil kullanmıştır. Sayın Başbakan nefret söylemini kullanmaya başladı. Özellikle milletin ihtiyaçlarına, sesine sağır ve kör bir Başbakan var. Yalnızca kendi ihtiyaçlarını gören bir Başbakan var."
KARDEŞ KANI AKITMAYA YÖNELİK PROVOKASYONLAR
Toplumda tehlikeli bir sürecin gerçekleştiğini belirten Topçu, "Allah rahmet eylesin 2 gencimizi kaybettik. Bunun yanında olaylara müdahale etmek isteyen 1 polisimiz görev şehidi oldu. Yine sayın Başbakan'ın mitingine giden çevik kuvvet ekibinin otobüsünün devrilmesi sonucunda 4 polisimiz şehit oldu. Şimdi bu olayları birleştirdiğimizde illerimizde, ilçelerimizde yine bu kutuplaşmaya yönelik insanları, gençlerimizi sokağa çekerek, kardeş kanı akıtmaya yönelik bir takım provakasyonların olduğunu görüyoruz. Buna çok dikkat etmemiz gerekir. Bir Başbakan'dan beklenen dil itidal çağrısı yapmasıdır. Kardeşlik, birlik ve beraberlik vurgusu yapması gerekir ki, Başbakanın kışkırtıcı, ötekileştirici, ayrıştırıcı bir dil kullandığını görüyoruz. Bu da çok tehlikeli" dedi. 
Türkiye'nin sokaklara çekilme yönünde bir eğilim içinde olduğunu vurgulayan Topçu, "Biz MHP olarak sokakların karanlık olduğunu her zaman söylüyoruz. Özellikle gençlerin sokaklara dökülmesinden biz üzüntü içerisindeyiz. Gençliğimize diyoruz ki sokaklara gitmeyin, bir iktidarı devirmek için demokrasilerde en güzel yol sandıktır. İşte 30 Mart'taki seçim sürecinde çareyi sokaklarda aramak yerine sandıkta bu iktidara gereken dersi vermek gerekiyor. Gençliği itidale ve sağduyuya çağırıyoruz" diye konuştu.

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)