Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zühal Topçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık operasyonundan sonra diktatörleşme eğilimine girdiğini, bütün kurumları kontrol etme ve baskı altına alma eylemlerine girdiğini söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zühal Topçu, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı ziyaretinde açıklama yaptı. Topçu, Başbakan Erdoğan'ın, 17 Aralık operasyonunun ardından diktatörleşme eğilimine girdiğini savunarak şöyle konuştu:
"Kendi çocuğu ve bakan çocuklarının karıştığı rüşvet ve yolsuzluk olayı var. Bu çıktığı andan itibaren kurumları da kontrol etme ve baskı altına alma eylemleri başlamıştır. Bu eylemlerden birisi de HSYK'ya yapılan müdahaledir. Geçen hafta en son haliyle Meclis'ten de geçirerek icraata geçtiler. HSYK'da önemli değişikliklere başladılar. Adalet mekanizmasını kontrol altına aldılar. İnternet kanunu ile de Anayasa'ya aykırı olarak hem bireyin kendi düşüncelerini paylaşma hakkını hem de haber alma hakkını engelleyecek bir yasayı çıkardılar. Şu andan itibaren interentte haber alma, düşüncelerinizi yazma özgürlüğünüz artık kontrol altına alınmıştır. Sosyal medyada herhangi bir düşüncenizi yazdığınızda, bu fikirleriniz, yazdıklarınız iktidara dokunuyorsa anında silinmekte veya hukuki işlem başlatılabilecektir. Böyle bir hale geldik."
İktidarın MİT yasasını seçim sonrasına bıraktığını hatırlatan Topçu, asıl yeni hazırladıkları demokratikleşme paketi ile de teröristlere siyaset yolunun açılacağını ileri sürdü. 
Artık iktidarın milletin duygularıyla, inançlarıyla oynamaması gerektiğini ifade eden Topçu, Başbakan'ın kutuplaştırma, ayrıştırma ve ötekileştirme söylemlerinden vazgeçmesini istedi. Başbakan Erdoğan'ın bütün konuşmalarında nefret söylemleri olduğunu, ağzının bozulduğunu savunan Topçu, "Burada aslında kullandığı kelimelerin nereye gittiğinin Başbakan farkında değil. Anlamlarının nereye varacağının farkında değil. Öyle bir hale girmiştir ki bir gurur, şaşkınlık ve kibir halinde ne yapacağını bilmez şekildedir Başbakan" dedi.
İnsanların inanç alanlarına girilmemesi gerektiğini ifade eden Topçu, "Türkiye'de bin yıldan beri oluşturulan, geliştirilen kardeşliğe zarar gelmemesi gerekirken AKP iktidarıyla bu kardeşliğin, bu dayanışmanın, inanç yapısının, birliğin bozulduğu ve tahrip edildiğini görüyoruz" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için söylediği, 'Aile çoluk çocuk nedir bilmez' sözleri hatırlatılması üzerine de Zühal Topçu, "Biz inanan insanlarız. Cenabı hakkın takdiridir bunlar. Bir sürü çocuksuz aile var, çocuğu olmayan aile var. Cenabı hak evladın da hayırlısını versin. Rezil rüsva ettirmesin evladıyla. Önce kendisine baksın" dedi.

GG(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)