MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, AK Parti oylarının MHP lehine eridiğini öne sürerek, "İzmir’in kırsalı tercihini 3 hilalden yana kullandı. Orada oylarımız daha yüksek metropoldeki artışla da sonuç alacağız" dedi.
İzmir’de 2009 yerel seçimlerinde yüzde 7 oy alan MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, bu seçimde oranın en az yüzde 25 olacağını ileri sürdü. Tanrıkulu, 'sahaya indikten' sonra oy oranının arttığını belirterek, şunları söyledi:
"İzmir’de AKP oyları MHP lehine eriyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin kent merkezinde Bakırçay ve Menderes havzalarında yaptığı seçim çalışmalarında gördük ki partiye her yaş grubundan ilgi fazla. CHP ve AKP eksenli siyaseti yıktık. MHP de potada. MHP kadroları, projeleri ve tecrübesiyle alternatif olduğunu ortaya koydu. İzmir’in kırsalı tercihini üç hilalden yana kullandı. Kıraldaki seçmen yerel projlerele çok ilgilenmiyor, oy verme tercihini genel politikaya göre belirliyor. Orada oylarımız daha yüksek metropoldeki artışla da sonuç alacağız."

ED(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)