PARTİSİNİN  İskenderun İlçe Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül'ü ziyaret eden MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, bakanların istifasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Yaşanan bu yolsuzlukların Başbakan'la ilgili olmaması mümkün değil. Böyle bir süreçte üç bakanın istifa etmiş olması meseleyi kurtarmaz" dedi.
'AKP Türkiye’nin çivisini çıkarttı' diyen Şandır, Türkiye'yi AK Parti'den kurtarmak gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Son günlerde yaşadığımız yolsuzluk ve rüşvet hadiseleri Türk Milleti'ne yakışmıyor. Ben yurt dışındaydım. Yurt dışındaki işçilerimiz 'Başımız önümüze eğik. Utanıyoruz Türk, Türkiyeliyiz demekten' diyorlar. Mutlaka bir tarafında Başbakanın olduğu bir yolsuzluk dalgası yaşanıyor. Türkiye’yi AKP, AKP’yi de başbakan yönetiyor. Yaşanan bu yolsuzlukların Başbakanla ilgili olmaması mümkün değil. 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır' diye bir sözümüz var. Başbakanın komplo teorisi üretmesi, yurt dışını suçlaması, cemaati suçlaması hakkı da değil, haklı da değil. Belliki polis dinlemesiyle tüm deliler toplanarak gerçek ortaya çıkmıştır ki Türkiye’de devlet destekli, hükümet destekli bir yolsuzluk şebekesi oluşmuş ve bu milletin alın teri birilerin kasasına, ayakkabı kutularına girmiş. AKP İktidarı'nın her günü Türkiye’ye zarar vermektedir. AKP iktidarında onbir yılının sonunda gelinen nokta hırsızlıkla suçlanmaktır. "