MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın, PKK'lıların Kuzey Irak'tan Türkiye'ye dönebilecekleri ve silahlı çatışmaları yeniden başlatabilecekleri açıklamasına tepki göstererek, "Bu devlet tehditle yaşayamaz. Hodri meydan. Azdan az gider, çoktan çok gider" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin ve eski Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Tokat'a geldi. Öztürk ve beraberindekiler, kahvaltıda basın mensupları ile buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Öztürk, hükümeti eleştirerek, "Birlik ve beraberliğimize kast ettiler. Devletin simgesi olan, bizim değer olarak ortaya çıkan bütün değerlerimizi ortadan kaldırmaya çalıştırdılar yada anlamsız kılmaya çalıştılar. Bayrağımıza dil uzatıldı. Devletin bütünlüğü, hakimiyeti bir anlamda idare ettiği insanlara saygısı dolayısıyla devlet anlayışını ortadan kaldırmaya çalıştılar. Kardeşliğimize el uzattılar" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, Cemil Bayık’ın, PKK'lıların Kuzey Irak'tan Türkiye'ye dönebilecekleri ve silahlı çatışmaları yeniden başlatabilecekleri açıklamasının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:
"Bu devlet tehditle yaşayamaz. Biz böyle her kaya başında havlayanın sözüne göre hareket etseydik, bu devleti kuramazdık. Arka ayaklarıyla kulaklarını kaşıyorlar. Bu ülkede sadece Recep Tayip Erdoğan ve şürekası yok. Bu sınırların çizilmesinde akıtılan kanların bekçiliğini yapan insanlarda var. Hodri meydan. Azdan az gider, çoktan çok gider. Cesaretleri var ise buyursunlar. Kurarken nasıl bedel ödediysek savunurken de bu kurallalar ihlal edildiği vakitte bedel ödemeye hazır olanların varlığını da bu geri zekalılar biliyorlar. Yürekleri yetiyorsa buyursunlar."
Öztürk’ün bu açıklamaları salonda bulunan partililer tarafından alkışlandı. Öztürk, daha sonra otelden ayrılarak kentteki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.