MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, yolsuzluk operasyonunun Hükümet’i sarstığını belirterek, bunun iktidar partisinin belediye başkan adaylarının seçim kampanyasına da yansıyacağını söyledi. Karataş, "Bir vatandaş 'Hırsız' diye seslendiği zaman başkan adayları dönüp bakma ihtiyacı duyacaklar. Çünkü partileri gırtlağına kadar yolsuzluğa batmıştır. İşleri çok zor" dedi.
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, partisinin İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, cumhuriyet tarihininde ilk kez bir İçişleri Bakanı’nın oğlunun bir yolsuzluğa bulaştığını belirterek, emniyet atamalarına tepki gösterdi. Karataş, "Yolsuzluğu, rüşveti belgeleyen, ensesinden yakalayan ve bunu net bir şekilde belgeleyen emniyet görevlilerinin başına gelenler çok önemli. İktidar, yolsuzluğu belgeleyen emniyet müdürlerinin yerlerini değiştirdi. Operasyon İstanbul’da yapıldı, İzmir’de ve diğer illerde neden atamalar gerçekleşti? İzmir’de ne tür yolsuzluklar var? Bu atamaların İzmir’de önümüzdeki süreçte yolsuzlukların ortaya çıkarılması kaygısıyla yapıldığı açık. İzmir’de bakanlıklara bağlı kurumlarda neler var? Bir şey var ki İzmir’de emniyette yerler değiştiriliyor. Bugüne kadar Gezi’de Ergenekon’da, Balyoz’da kahraman olan polisin, “alnı öpülesi polis müdürleri’ görevinden alınmış olması rüşvet ve yolsuzluğun çok ileri boyutta olduğunu ortaya koyuyor. Demek ki bir şeyler var. Yerine gelen şerefli emniyet mensupları bu meselelerin peşini bırakmayacaktır" diye konuştu.
MHP İl Başkanı Karataş, İzmir’de bazı kamu mallarının özelleştirme adı altında satılmasına, özellikle Ağaçlı Yol’daki Karayolları arazisi, rakı fabrikası ve Sümerbank arazisinin satışına dikkat çekerek, şöyle konuştu:
"İl Özel İdare’nin görevi önümüzdeki 30 Mart’ta bitiyor. Gayrimenkuller ve personelinin tamamı Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Hizmetler de belediye tarafından götürülecek. Hizmet götürmek belediyenin işi olacak. Personel de belediyede değerlendirilecek ama daha o gün gelmeden İzmir İl Özel İdaresi’ne ait arazilerin taşınmaz mallarının ne tarafa doğru gittiğini, özelleştirme adı altında kimlere satıldığını gayet iyi biliyorsunuz. İzmir’de de bu tür hadiselerin yaşanacağı açıktır. Yüzyıla damgasını vuracak bir yolsuzluk bu. Yolsuzluk ve rüşveti takip eden savcılar ve emniyet mensupları bunun üzerine gitmelidir. İktidar partisinin belediye başkan adayları seçim kampanyasını nasıl yürütecekler merak ediyorum. Bir vatandaş 'Hırsız' diye seslendiği zaman başkan adaları dönüp bakma ihtiyacı duyacaklar. Çünkü partileri gırtlağına kadar yolsuzluğa batmıştır. İşleri çok zor."
BAHÇELİ, İZMİR’E GELECEK
Karataş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önümüzdeki cumartesi günü karayoluyla İzmir’e geleceğini, pazar günü saat 13.00’te Kültürpark 3 No’lu Hol’de MHP’nin İzmir Büyükşehir ve 30 ilçe belediye başkan adayını açıklayacağını söyledi. Karataş, MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Murat Taşer olarak açıklandığının hatırlatılması üzerine, "Bu ismi Genel Başkan açıklayacak. MHP olarak 16 ilçe belediye başkan adayını ilan ettik. Geri kalan 14 ilçe de belli oldu" dedi.