MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek, Pamukkale’nin işletmesinin Özel İdare Müdürlüğü’nden alınıp Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) verilmesine tepki gösterdi. İpek, hafta sonunda kaybedilen geliri fazlasıyla alacaklarını söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi de, “Sen elindekinin değerini bilme. Elindekini kaptır. Sonra da kendini haklı göstermeye çalış. Biz sonuca bakıyoruz. Sonuçta bu gelirler TÜRSAB’a gidecek” sözleriyle eleştirdi.
Denizli İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından işletilen Pamukkale Örenyeri ve antik havuz gelirlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Denizli’nin büyükşehir olması gerekçe gösterilerek yılbaşında TURSAB’a devredilmesine MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek sert tepki gösterdi. Pamukkale’nin devri ile ilgili yapılan açıklamaların yetersiz olduğunu belirten İpek, “Pamukkale yıllardır elinizin altında. Gelen gelirlerin birçoğu ile ne yapıldı ? Tek bir taş dikilmedi. Pamukkale kendi haline terkedildi. Her geçen gün fiziki özelliğini yitiren, turizm değerini kaybeden bir hal aldı. Şimdi de burayı oldu bittiye getirerek TÜRSAB’a veriyorsunuz. Bu nasıl bir iş, bu nasıl bir uygulama ? Sonra da çıkıp biz o gelirleri almasını biliriz diyorsunuz. Hem de fazlasıyla alacakmışsınız. Ortada kocaman bir hata var. Bu hatanın düzeltilmesi lazım. Sen elindekinin değerini bilme, elindekini kaptır, sonrada kendini haklı göstermeye çalış. Biz sonuca bakarız. Sonuçta bu gelirler TÜRSAB’a gidecek” dedi.
Pamukkale’nin devrinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan İpek, “Söz konusu yer dünya miras listesine alınan Pamukkale. Sıradan bir plaj ya da piknik alanı değil. Denizli, büyükşehir olduysa verin büyükşehir belediyesi işletsin. Daha önce Laodikya, Denizli Belediyesi’ne devredilmişti. Bırakın Denizli, kendi mirasına kendisi sahip çıksın. Bırakın Denizli’nin parası Denizli’de kalsın. Bir gecede karar verip, işi oldu bittiye getiremezsiniz. Bu yanlışın mutlaka düzeltilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu. Pamukkale’nin bir dünya mirası olduğunu da belirten İpek, “Dünya mirasını bile rant kapısı haline getirdiler. Bu uygulama bir an önce durdurulmalı ve tüm hakları da Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmelidir” diyerek hatadan dönülmesini istedi.