MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Türk diye birk ırk yok" sözleri nedeniyle twitter'daki hesabından tepki gösterdiği AK Parti'li Yasin Aktay’a, "Belli ki kendisinin Türklükle alakası yok. Kendisine Orhun Abideleri yazıtlarını okumasını tavsiye ediyorum" dedi.
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Yasin Aktay’ın Bayburt Üniversitesi'nde katıldığı panelde söylediği "Türk dediğin bir sentezdir. Türk diye bir ırk yok" sözlerine MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’ndan tepki geldi. Halaçoğlu, twitter hesabından, şu tweetleri attı:
"AKP'li Yasin Aktay, Türk diye bir ırk olmadığını söylemiş. Belli ki kendisinin Türklükle alakası yok. Ama asıl garip olanı tarihi inkar ettiği gibi dünya literatüründe binlerce kitap yazan kimseleri de inkar etmiş oluyor. Kendisine Orhun Abideleri yazıtlarını okumasını tavsiye ediyorum. TTK da Türkçe olarak da basılmıştır, onu da okumasını tavsiye ediyorum. Bir de çıkardığım 6 ciltlik Anadolu’da Aşiretler kitabıma göz atsın. Diyarbakır’da BDP kongresinde bayrağımız indirildi. Başbakan, 'Bayrağa saygı duymayanlar nasıl siyaset yapacak?' diyor. Günaydın Sn. Başbakan."

DÖ(OE/SS)