Emre BAYLAN/ANTALYA, () - ANTALYA'da, MHP'nin Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Cengizhan Gököz'ün seçim araçlarından, kuş ve su şırıltısı sesleri çalınıyor. Gököz, bu tercihin nedenini, "Bir belediye başkanı öncelikle yöneteceği ilçenin insanına saygılı olacak" diyerek anlattı.
Antalya'nın 304 bin 342 seçmeniyle en fazla seçmene sahip ilçesi Muratpaşa'da MHP adayı Cengizhan Gököz'ün seçim araçlarından, kuş cıvıltıları ve su sesleri yükseliyor. MHP'nin ilçedeki seçim araçlarında 'Yaşlımıza, hastamıza, öğrencimize saygılı seçim aracı' çıkartmaları da yer alıyor. Cengizhan Gököz, "Eski yöneticilerin yaptıklarının aksini yapacağım. Benim kampanyam bu" dedi.
Seçim çalışmalarını esnaf gezileriyle sürdüren Antalya Barosu'nun eski başkanlarından Gököz, yüksek sesli seçim şarkıları yerine kendinden yola çıkarak bu tercihi yaptığını söyledi. MHP adayı Gököz, "Nihayetinde ben de bir seçmenim. Bu adayların yaptıkları seçim kampanyalarındaki o görsel ve işitsel kirlilik beni de rahatsız ediyordu" dedi.
Bir hukukçu olarak temel hareket noktasının her zaman insan haklarına saygı olduğunun altını çizen Cengizhan Gököz, "Ben bir belediye başkanının belli bir vizyona sahip olmasını istiyorum. Bu vizyon burada başlıyor. Öncelikle yöneteceği ilçenin insanına saygılı olacak. Bu çevreye de saygılı olmak demek. Ben nasıl belediye başkanı olacağımın işaretlerini burada vermek istedim" diye konuştu.
Gököz, araçlarda kullanılan kuş ve su seslerinin Antalya'da çocukluğunun geçtiği Değirmenönü'nde duyduğu sesler olduğunu belirtti. "Orada duyduğum sesler şu an benim seçim aracında duyduğum seslerdir" diyen MHP adayı Gököz, su seslerinin arıklardan çıkan sesler olduğunu, kuş seslerinin ise saka kuşlarına ait olduğunu belirtti. Gököz, "Ben Muratpaşa Belediye Başkanlığımda eski Muratpaşa'yı getirmeyi düşünüyorum. Bunu yaşatacağım" dedi.
Seçim kampanyasına yönelik tepkilerin de çok olumlu olduğunu kaydeden Gököz, "Artık bu kampanyaların çevreye duyarlı olması lazım. Seçim kazanacağız diye kendimizce güzel bulduğumuz Dombralar, falan. Seçimler, evet, demokrasi şölendir ama artık o dönemleri yavaş yavaş bırakıyoruz" diye konuştu.
Gököz, seçim araçlarında kuş ve sus sesleriyle başlattığı seçim kampanyasını Portakal Çiçeği Caddesi'nde portakal çiçeği kokusu dağıtarak ve caddeye bu kokuyu sıkarak tamamlamayacağını sözlerine ekledi.

EB(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)