Mustafa TURAOĞLU/YEŞİLYURT(Tokat), () - TOKAT'ın Yeşilyurt ilçesinde yarın yenilenecek olan seçim öncesi düzenlenen mitinge katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Tokat ile Yozgat bölgesine yatırım yapılmadığını söyledi. Durmaz, kendisinden sonra miting için ilçeye gelecek olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ için "Adaletsizlik Bakanı" dedi.
Yeşilyurt'ta 30 Mart yerel seçimlerinde AK Partili Kazım Misafir'in 50 oy farkla seçimi kazandığı ancak 1007 nolu sandık başkanının yaşlı ve engellilerle birlikte oy kabinine girerek yönlendirme yaptığı gerekçesiyle MHP'nin itirazı sonrası seçim kurulu seçimlerin tekrarlanmasına karar verdi. İlçede partilerin seçim çalışmaları sürerken ilk mitingi MHP yaptı. Mitinge MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü katıldı. Miting saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Yapılan konuşmaların ardından kürsüye MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz geldi. Durmaz, Yeşilyurt adayları Kübra Sever Taşkıran için destek istedi.
'ADALETSİZLİK BAKANI'
Durmaz konuşmasında kendi mitinglerinin ardından ilçeye hemşehrisi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın geleceğini söyledi. Bakan Bozdağ'a 'Adaletsizlik bakanı' diye seslenen Durmaz şöyle konuştu:
"Şimdi Adaletsizlik bakanı dedim diye kimse alınmasın. Bunun bir sebebi var. Yozgat ve Tokat Türkiye'nin en fazla göç veren illeri. Niye göç veriyor. Şimdi ben soruyorum, sayın bakanlar gelsin burada söylesinler. En fazla göç veriyok dedik. Niye göç verir, niye buranın insanları yorganını yastığını sırtına sarar da Ankara'nın İstanbul'un gecekondularına gitmek zorunda kalır. İş yok, aş yok sıkıntı çok. Şimdi eskiden çiftçilik yapanlar Allah'a şükürler olsun iyi kötü para kazanırdı. Biri oğlunu evlendirmek istediğinde, birinin minderine oturduğunda rahat rahat gider bağdaş kurar kızını isterdi. Şimdi vallahi çiftçiye kız vermiyorlar. Bundan 12 yıl önce buğdayı kaç liraya teslim ettiniz. Ben söyleyeyim, 45 kuruşluk makbuz benim elimde. 45 kuruşa buğday teslim ettik mazotun fiyatı bir liraydı. Yani 2.5 kilo buğdayla bir litre mazot alıyordunuz, doğru mu? Aradan 12 yıl geçti. 12 yıl sonra buğday kaç kuruş, 60 kuruş. Mazot kaç lira 5 liraya dayandı değil mi? 6.5 kilo buğdayla bir litre mazotu zor alıyorsunuz. Pancarda da durum farklı değil. Çiftçinin hali bu. Böyle olunca Tokat'ta, Yozgat'ta göç veriyor. Tokat'a, Yozgat'a adalet getiremeyenler, iş istihdam alanı yaratamayanlar Türkiye'ye nasıl adalet getirecek. Onun için bunlar adaletsizlik bakanı." 
Yapılan konuşmaların ardından MHP'li yöneticiler ilçeden ayrıldı.

MT(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)