HATAY, () - MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, CHP ve MHP'nin adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını desteklediğini söyledi.
Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde partisinin teşkilatını ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamaların bazı sosyal paylaşım sitelerinde farklı yorumlandığını belirten Milletvekili Şefik Çirkin yazılı bir açıklama yaptı. Şefik Çirkin, "Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına karşıymışım gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Açıklamamda sadece çatı yapılanmasında Sayın Genel Başkanımızın izlediği kucaklayıcı yolu değerlendiren bir açıklamaydı. Fakat malum bazı siteler bunu Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'na tepki gösterdiğim şeklinde yorumlayarak, çarpıtma yoluna gitmişlerdir" dedi. Çirkin, İhsanoğlu'nun adaylığı ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
"Türk toplumu tarafından kabul gören çatı fikrini ortaya atan MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'dir. Ben de MHP Milletvekiliyim. Ben hem parti disiplini açısından, hem de inandığım için bu çatının ve Türk milletinin adayı olarak Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu gördüğümü ve desteklediğimi tekraren ifade etmek istiyorum. Sayın Bahçeli, toplumda kabul görecek adayın özelliklerini belirtirken, muhafazakar, laik, demokrat, milli değerlere sahip, sivil toplum çalışmaları ile adından bahsetmiş bir ismin, toplumu birleştirebileceği üzerinde vurgu yapmıştı. Sayın İhsanoğlu tam da Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin, kriterlerini çizdiği özelliklere sahip bir adaydır. Bugüne kadar yaptığı çalışmalarla dünyada saygın bilim adamları arasında yer alan Sayın İhsanoğlu, muhafazakar, demokrat, laik kimliği ile daha şimdiden vatandaşlarımız nezdinde kabul görmüş, heyecan yaratmıştır. Şu an Türkiye'nin en büyük ihtiyacı içeride ve dışarıda huzurdur. AKP, daha doğrusu Recep Tayyip Erdoğan'ın içeride yürüttüğü kutuplaşma benzeri mezhepçi politikayı aynı zamanda Ortadoğu'da da yürütmüş bu da ülkemizi son haftada sonuncusunu yaşadığımız çok büyük sıkıntılara sokmuştur. Sayın İhsanoğlu'nun kişiliği, tecrübesi, dünyaya bakış açısı bu sorunların çözümüne büyük katkı sağlayacak ve seçildiğinde Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrıştırdığı, beslendiği kutuplaşma sorununu çözebilecek, tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacaktır."

(FOTOĞRAFLI)