ANKARA () - MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Suriye'deki terörist örgütler ve Türkiye'ye yansımaları hakkındaki yazılı basın açıklaması yaptı. Türkiye ve Suriye'nin terör örgütlerinin serbest pazarı haline geldiğini söyleyen Çetin, "Suriye dünyanın en büyük terörizm merkezlerinden birisine dönüşmüş ve Türkiye'ye sadece canını kurtarmak için kaçan insanlardan daha fazlasını, bizzat terörün kendisini göndermektedir. Yerli ve milli bir MHP ile küresel güç odaklarının Türkiye'yi Ortadoğululaştırmasının ve kaos planlarının önüne geçmek mümkün olacaktır" dedi.

Türkiye'nin, Suriye ve komşuları ile ilişkilerine dikkat çeken Çetin, "Türkiye sınır komşularının etkisiyle son derece büyük ve tehlikeli sorunlarla karşı karşıyadır. Uzun süredir yaşadığı iç sorunlar yüzünden Suriye'den kaçan bir milyondan fazla sığınmacı, meselenin sokaktaki vatandaşımıza kadar yansıyan bir yüzüdür. Suriye dünyanın en büyük terörizm merkezlerinden birisine dönüşmüş ve Türkiye'ye sadece canını kurtarmak için kaçan insanlardan daha fazlasını, bizzat terörün kendisini göndermektedir" dedi.

"ERDOĞAN VE ESAD AİLELERİ ÇOK YAKIN İLİŞKİLER KURMUŞ"

Başbakan Erdoğan ve Esad ailelerinin çok yakın ilişkiler kurduğunu gelinen noktada ise Türkiye'nin Suriye başta olmak üzere Müslüman ülkelerin büyük bölümüyle ilişkilerinin bozulmaya başladığını söyleyen Çetin, "Halbuki bir dönem PKK'yı barındırmasına rağmen Türkiye'nin kararlı tutumuyla terörist başını sınır dışı etmek zorunda kalan Suriye ile 2000'li yıllarla birlikte ilişkilerde bir normalleşme dönemi yaşanmaya başlamıştı. Erdoğan ve Esad aileleri çok yakın ilişkiler kurmuş, özel ziyaretler ve ilişkilerle devletlerarası münasebetleri bile geride bırakan balayı dönemi yaşanmıştı. İslam dünyasına bir kurtarıcı imajıyla sunulan Tayyip Erdoğan'ın iktidarı döneminde, sınır komşumuz Suriye ile ilişkilerin çok daha ileriye götürülmesi gerekirken, ilişkiler bir anda tam tersine düşmanlık boyutuna vardı. Türkiye'nin Suriye başta olmak üzere Müslüman ülkelerin büyük bölümüyle ilişkileri bozulmaya başladı. Komşularımızla sıfır sorun politikası iflas eden AKP hükümetinin amansız Esad düşmanlığının dayandığı gerekçeler, Türkiye'nin milli menfaatlerinden daha çok ABD-İsrail ve Rusya-İran gibi ülkelerin bölgesel çekişmeleriyle şekillendi. Her ne kadar AKP hükümeti İsrail karşıtı görünse de en başından beri BOP eşbaşkanı olduğunu ifade eden Tayyip Erdoğan'ın bölgedeki Türkiye politikalarını ABD, İsrail, Suudi Arabistan ve Katar eksenine oturttuğu yaşanan gelişmelerle açıkça ortaya çıktı. İsrail Cumhurbaşkanıyla tartışarak ve Mavi Marmara'da amacına ulaşmayan ancak birçok vatandaşımızın canına mal olan ucuz kahramanlıklarla parlatılan Tayyip Erdoğan imajı, arka plandaki bu derin işbirliğini gizlemek için kullandı" ifadelerine yer verdi.

"İNSANLARI ÇARMIHA GEREN, KAFALARINI KESEN ÖRGÜTLERİN KAN DERYASINA ÇEVİRDİĞİ SURİYE"

Suriye'de 150 binden fazla Müslüman'ın hayatını kaybettiğini söyleyen Çetin, "Zalimliği ile tanınan Esad rejimiyle birlikte İslami bir görüntü altında insanları çarmıha geren, kafalarını kesen örgütlerin kan deryasına çevirdiği Suriye'de bugüne kadar 150 binden fazla Müslüman hayatını kaybetmiştir. Suriye'deki kaos ve kargaşa ortamında kaybedenler masum Müslümanlar olurken, kazananlar küresel ölçekte ABD, İsrail ve müttefikleri, yerelde ise PKK uzantısı PYD'dir. Suriye'deki savaşın uzaması Rusya'nın da işine gelmektedir. Bu sayede Avrupa enerji piyasasındaki tekel konumunu sürdürmekte ve silah satışı başta olmak üzere bölgesel anlaşmalarla gücünü muhafaza etmektedir" diye konuştu.

"AKP HÜKÜMETİ SINIRLARA DUVAR ÖRMEKTEN BAŞKA BİR ÇÖZÜM YOLU ÜRETEMEMEKTEDİR"

Sınır güvenliğine dikkat çeken Çetin, "Türkiye giderek sınırlarını kontrol edemez hale gelmekte ve buradan kaynaklanan uyuşturucu, insan, organ, silah, terörist trafiğini engellemeyen AKP hükümeti sınırlara duvar örmekten başka bir çözüm yolu üretememektedir. Sınırımızın ötesindeki yapılanmaların gittikçe ülke içinde sorunlara yol açmaya başlaması kaçınılmazdır. En bariz örneği Suriye'deki iç çekişmelerde taraf olmak gibi kabul edilemez bir yanlışta ısrar eden hatalı dış politikamızın bedelinin, Cilvegözü ve Reyhanlı'da patlayan bombalarla masum vatandaşlarımıza ödetilmesidir. Adana'da ÖSO bağlantılı teröristlerin elinde yakalanan sarin gazları, Niğde ve Akçakale gibi yerlerdeki terörist eylemler, en son Ankara'nın bir mahallesinde Suriyeli sığınmacılarla yaşanan çatışma ortamı çok ciddi tehlike sinyalleridir. Suriye Türkiye'de hükümet politikalarını eleştirmek için bir bahane olmaktan çok daha önemli bir güvenlik meselesidir. AKP'nin iflas etmiş dış politikası, Türkiye içinde tezahür etmesi muhtemel sorunlar üretmektedir. Yerli ve milli bir MHP ile küresel güç odaklarının Türkiye'yi Ortadoğululaştırmasının ve kaos planlarının önüne geçmek mümkün olacaktır" açıklamasında bulundu.



() (HT)