MHP'nin Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra istifa etmek zorunda kalan 4 eski bakanla ilgili soruşturma önergesi hakkında yaptığı açıklamada, "AKP'nin TBMM'deki sayısal çoğunluğu sayesinde aklanma yoluna sokulmuştur. Devleti kanun ve nizamları hiçe sayarak daltonlar gibi yönetenler, AKP'nin TBMM'deki parmak gücü sayesinde cezaevi yolundan çevrilmiştir" dedi.
Şevkat Çetin yaptığı yazılı açıklamada, 4 eski bakanla ilgili önergenin kabul edilmesiyle kurulacak Meclis Araştırma Komisyonu'nun 15 üyesinden 8'inin AKP'li olmasının, soruşturmanın üzerine gölge düşürecek bir durum olduğunu kaydetti. Çetin, "Geçtiğimiz hafta TOKİ soruşturmasıyla ilgili verilen takipsizlik kararıyla 60 kişinin salıverilmesinin ardından AKP'li üyelerin çoğunlukta bulunduğu komisyona sevk edilen bakan dosyalarının aklanacağı çok açıktır. Dört eski bakana destek veren 'Yetmez ama evet' zihniyetindeki AKP grubu, yaptıklarından dolayı ceza çekmeleri gereken mensuplarını kurtararak bir şekilde ödüllendirmektedir. Böylelikle AKP yolsuzluk ve hırsızlık iddialarıyla muhatap dört eski bakanının yanında saf tutarak milletin temsilcisi olma sıfatını kaybetmiştir. Söz konusu dört bakandan üçünün kürsüye çıkarak ortaya dökülen her şeyin yalan olduğunu iddia etmeleri, utanma duygularını da kaybettiklerini ve yapılanları içselleştirdiklerini göstermektedir. Tamamıyla yasal dinleme ve takiplerle elde edilen yolsuzluk ve rüşvet bilgilerine rağmen, millet malına el uzatan ve devlet imkanlarıyla zenginleşenlerden hesap sorulamaması milli vicdanı yaralayacak bir durumdur. İktidar gücü sayesinde yapanın yanına kar kaldığı AKP zihniyeti, çalan ama utanmak yerine milletin kürsüsünde inkar eden yeni bir insan tipini ortaya çıkarmıştır" dedi.
Çetin, hükümetin soruşturma önergelerine ilişkin görüşmelerin ve dosyaların ayrıntılarının millet tarafından öğrenilmemesi için ince bir taktikle TV yayınının olmadığı günü seçmesini 'deve kuşu siyaseti' olarak nitelendirdi. Çetin, "Ortaya dökülen iddialar geçiştirilemeyecek ölçüde ciddidir. Türk milletinin değerlerinde ve inançlarında hırsızlık ve yolsuzluk gibi aşağılık suçların siyasi dalavereyle aklanabilmesini hoş görmek yoktur. Zamanı gelince Türk milleti adına bağımsız yargının işleyişini sağlayarak AKP'den hesap sormak MHP'nin asli sorumlulukları arasındadır. Türkiye hiçkimsenin hesapsızca suç işleyeceği ve cezalardan kurtulmayı başaracağı daltonlar ülkesi olmayacaktır. MHP üstünlerin hukukuna son vererek hukukun üstünlüğünü ve herkese uygulanabilirliğini sağlayacaktır" dedi.

(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)