MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AK Parti'nin başörtüsünü cok ciddi bir şekilde istismar ettiğini öne sürerek, "Seçime yakın bir siyaset mühendisliği yapmıştır. Bu milletvekillerimiz bugün milletvekili olmadılar, uzun süredir bu kadın milletvekillerimiz var. Ama seçimlere yaklaşırken buradan bir polemik yaratıp, CHP'nin karşı duruşunu biraz daha geliştirerek ve bunu tekrar halka nasıl götürürüz gayreti ile istismarda bulunmaktadır" dedi.
Celal Adan ve MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, partilerinin Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Celal Adan, İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Demokratikleşme paketini utanç vesikası olarak niteleyen Adan, Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştirerek şöyle konuştu:
"Milletimiz, Lozan öncesine döndürülmek istenmekte, Sevr şartları birer birer önümüze getirilmekte. Dış politikasını taviz, teslimiyet, tutarsızlık ve ilkesizlik, iç politikasını ise talan, istismar ve kayırma temelinde şekillendiren 11 yıllık AKP iktidarında Türkiye'miz kuşatılmakta, milletimiz aşağılanmakta devletimiz içeriden çökertilmekte, kutsallarımız tartışılmaya açılmakta, milli birlik ve beraberliğimiz sarsılmakta, vatanımız bölünme ile tehdit edilmektedir. Başbakan Erdoğan, adına 'demokratikleşme paketi' dediği ihanet paketini açmıştır. Başbakan Erdoğan'ın tarihi olarak tarif ettiği sözde demokratikleşme paketi her haliyle milletimiz adına büyük bir utanç vesikasıdır. Bu paket Türk hariç her türlü unsurda etnik fitneye sebebiyet verecek tehlikelerle doludur. Türk'e kefen biçilmeye çalışılmaktadır. Bu paket müstemleke anayasasının alt yapısıdır. Mandacı zihniyetin tescilidir. PKK'ya sunulmuş üzeri şehit kanıyla ciro edilmiş bölünme çekidir. Kimliği aşağılanan, tarihi kişiliği alaya alınan ve tüm varlığı hücuma uğrayan aziz milletimiz Allah'ın izniyle Başbakan Erdoğan karabasanından ve bu şahsiyetin karanlık dolu emellerinden kurtularak aydınlık ve parlak günlere ulaşacaktır."
'OSMANLI'YA SAHİP ÇIKIP, CUMHURİYETE DÜŞMANLIK YAPIYORLAR' 
Osmanlıya sahip çıkıp Cumhuriyet'e düşmanlık yapan bu propagandayı protesto ettiğini söyleyen Adan, "Osmanlı'nın yıkılmaması için en büyük mücadeleyi verenler Mustafa Kemal ve arkadaşlarıydı. Hepinizin bildiği gibi Mustafa Kemal Suriye'de, Libya'da arkadaşlarının bir kısmı Afganistan'da Irak'ta her tarafta büyük mücadele verdiler. Ve bu mücadelenin sonunda Osmanlı'yı koruyamamanın sonunda Anadolu'ya gelerek bir Türk devleti kurdular. Bu onurlu insanlara düşmanlık ancak ihanet şebekelerinin işi olarak değerlendirilmelidir. Böyle bir gafleti de yaşamaktadırlar. 400 yıl yönettiğimiz bu coğrafyayı tanımayan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin iradesini kavramayan, kardeşlik hukukunu kavrayamayan bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı, Türkiye'ye yakışmamaktadır." diye konuştu.
'SEÇİME YAKIN SİYASET MÜHENDİSLİĞİ YAPMIŞTIR'
Celal Adan, Ak Parti'li kadın milletvekillerinin meclise başörtüsüyle gelmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:
"Milletimizin içerisinde problem olmayan, ama siyaset kurumu tarafından probleme dönüştürülmüş bir olayla karşı karşıyayız. Adalet ve Kalkınma Partisi başörtüsünü çok ciddi bir şekilde istismar etmiş, geçen yasama döneminde parlemantodaki sayısı bugünden fazla olmasına rağmen bu meseleyi dillendirmemiş, seçime yakın bir siyaset mühendisliği yapmıştır. Bu milletvekillerimiz bugün milletvekili olmadılar, uzun süredir bu kadın milletvekillerimiz var. Ama seçimlere yaklaşırken buradan bir polemik yaratıp, Cumhuriyet Halk Partisi'nin karşı duruşunu biraz daha geliştirerek ve bunu tekrar halka nasıl götürürüz gayreti ile istismarda bulunmaktadır. Askerlik süresi kısaltıldı biliyorsunuz. Bunu getirip mart ayındaki seçimleri etkilemek için Ocak ayına koymak, böyle bir istismarı yapmak yakışır mı bir iktidara? Dolayısıyla her konuda siyaset mühendisliği yapmaktalar."