ANKARA,() - MHP'li İsmet Büyükataman, Başbakan Erdoğan'ın sözlerini eleştirerek; ''Yeni Türkiye'nin eksik kalan tek ayağı olan 'Yeni MHP'yi oluşturmak için yola çıkıldığı ve MHP üzerinde de sosyal mühendislik ihtisasının icra edilmek istendiği Başbakan'ın konuşmasında açıkça görülmektedir'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Erdoğan'ın partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmasında, MHP'ye dönük ifadelerini eleştirdi.

Büyükataman, Başbakan Erdoğan'ın 'Pensilvanya ve Yeni Türkiye' sözlerini eleştirerek; "Başbakan partisinin grup toplantısında; partimizi ahlaksızca eleştirip, mesnetsiz iddialarla karalama çalışmalarına devam etmiştir. Başbakan'a son zamanlarda ezberletilen ve ağzına pelesenk olan iki kavram vardır. Bunlar 'Pensilvanya' ve 'Yeni Türkiye' kavramlarıdır. Başbakan, kendisine karşı olan herşeyi ve herkesi 'Pensilvanya' ile açıklamakta, bölücülüğü, yolsuzluğu, arsızlığı 'Yeni Türkiye' ile maskelemeye çalışmaktadır. Tayyip Erdoğan'ın 'Yeni Türkiye" hezeyanları ilk Meclis'in aziz hatırlarını inkârdır. Yeni Türkiye çekilen çileleri yok saymak, şehidin, şühedanın kemiklerini sızlatmak, ruhlarını incitmektir. Yeni Türkiye, bir yanda Kuva-yi Milliye'yi hakir gören, diğer yanda Kuva-yi İnzibatiye'yi referans alan içimizdeki yabancı beslemelerinin icadıdır. Yeni Türkiye lafları; Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da başı ezilen, İzmir'de denize süpürülen düşman emellerinin son kez dirilişi, son şanslarını kullanışıdır. Yeni Türkiye musibeti, numaralı Cumhuriyetçilerin içinde saklandığı ihanet projesidir. Birçok bakımdan 'Yeni Türkiye' söylemi 'ikinci cumhuriyet" söyleminin AKP'lileştirilmiş halidir. Bir devleti yenilemek, reforma tabi tutmak, eksik ve gediğini gidermek bir şey, yeni bir devlet tantanasını ayarı bozuk düdük gibi öttürmek başka bir şeydir. Başbakanın 'Yeni Türkiye' söyleminin ardındaki en önemli hedefini PKK terör örgütüyle ve onların siyasi zemindeki uzantıları ile yapılan müzakereler oluşturmaktadır. 2009 yılından itibaren PKK terör örgütü ve uzantıları tarafından sürekli tek muhatap olarak gösterilen İmralı ve Kandil ile çeşitli zeminlerde sürdürülen bu müzakerelerin çerçevesini anlamak için geçtiğimiz haftalarda hükümetin Diyarbakır'da gerçekleştirdiği 'Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı'nın sonuçları ile meclisten geçen hafta geçen sözde 'Çözüm Paketi'nin maddelerinin incelenmesi yeterli olacaktır" diye konuştu.

"BU ÜLKENİN KARASİNEĞİNİN KİM OLDUĞU HERKESİN MALUMUDUR"

'İktidarın sistemle bu kadar oynamasının sebebi, Cumhuriyet'i dönüştürüp içinde Türk'e has ne varsa kaldırmaktır" diyen Büyükataman sözlerini şöyle tamamladı; "Türkiye, uzun bir tarih süreci sonunda oluşan Osmanlı kurumlarının yapısal özelliklerinden yararlanılarak kurulmuş bir Cumhuriyet'tir. Bu yüzden AKP, Türk milletinin egemen olmadığı bir devlet kurmak için üç bin yıllık Türk devlet geleneğini ortadan kaldırmaya azmetmiştir. Erdoğan'ın 'Yeni Türkiye'den kastı budur. Türkiye Cumhuriyet'i, Osmanlı'dan bir kopuş veya makas değişikliği değil, bilakis dünü tamamlayan, zorunluluktan mecra değiştirmiş, yeniliği asla geçmeyecek, hukukun üstünlüğüne göre teşkilatlanmış milli ve üniter bir devlet modelidir. 'İstiklal mücadelesi veriyorum, Yeni Türkiye'yi kuruyorum' sözleri hem tarihe, hem millete, hem de geleceğimize en acımasız saldırı ve hazımsızlıktır. Bugün artık, 'Yeni Türkiye'nin eksik kalan tek ayağı olan 'Yeni MHP'yi oluşturmak için yola çıkıldığı ve MHP üzerinde de sosyal mühendislik ihtisasının icra edilmek istendiği Başbakan'ın konuşmasında açıkça görülmektedir. Ülkücülerin bu duruma sessiz kalmayacağı ve büyük bir tepki göstereceğini çok iyi bilen AKP'nin toplum mühendisleri çok yönlü sinsi bir planı devreye sokmuşlardır. Karasineklerin, iltihaplı yaraları arayıp kondukları gibi, emperyalizmin süvarileri de makam ve menfaat düşkünlüğü dışa vurmuş tipleri bulup, onları kendi milletine ve ülkesine karşı kullanmakta ustalaşmıştır. Bu ülkenin karasineğinin kim olduğu herkesin malumudur. Türkiye'nin ve ülkücülüğün cenaze namazını kılmak isteyen karasinekler yeni bir MHP tasarlamak için canhıraş bir gayret içerisinde ellerinden geleni yapmakta olsalar da Türk milleti ve Ülkücüler bu oyunun farkındadır. Başbakan'ın yeni Türkiye ve yeni MHP hezeyanları sükut-u hayal ile neticelenecektir. "