Orhan BOZDEMİR / KELES(Bursa), () - MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Keles İlçesi girişinde bulunan ve üzerinde 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözlerinin yazılı olduğu tabelanın kaldırılmasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Ataman, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ayrıca Keles Kaymakamı ile Bursa Valisinin akraba olup olmadığını sordu.
Keles İlçesi girişinde yer alan ve bir tarafında 'Ne Mutlu Türk’üm Diyene' diğer yüzünde ise 'Keles’e Hoşgeldiniz' yazılarının yer aldığı tabela sökülerek kaldırıldı. MHP Keles İlçe Başkanlığının tepkisinin ardından Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, konuyu İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM gündemine taşıdı.
Büyükataman önergesinde, Keles'te bulunan 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısının yerel idarecilerce söküldüğünü belirterek, Bakan Ala’nın şu soruları yanıtlamasını istedi:
"Bahsi geçen yazının sökülme nedeni nedir, Yazının sökülmesinin nedeni sözde 'çözüm süreci' midir, Yazı hangi yerel idarecinin talimatıyla sökülmüştür, Keles Kaymakamı ile Bursa Valisi akraba mıdır, Akraba ise yakınlık dereceleri nedir, Şayet akraba ise asaleten atanmamış bir kaymakamın, vekillik görevini akrabasının vali olduğu ilde yapması tesadüf müdür, ayrıca bu durum etik midir. Keles Kaymakamı KPSS’den kaç puan alarak kaymakam atanmıştır, Keles kaymakamı yaptığı işlerde Keles Belediyesinden izin mi almaktadır? Kendisine gelen vatandaşları belediyeye mi yönlendirmektedir?”
ARINÇ’IN ZİYARETİNDE KONUŞULMUŞTU
Bu arada, Keles Kaymakam Vekili Bünyamin Karaloğlu’nun Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun "yeğeni olduğu" Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 19 Haziran’da ilçeyi ziyareti sırasında konuşulmuştu.
Arınç, Valinin yeğeni olan Kaymakam Vekili ile şakalaştıktan sonra Vali Karaloğlu’na dönerek, "Genç bir kaymakam, biz bunu gönderecek bir yer düşünmeyelim" dedi. Vali Karaloğlu da, "Daha aday. Kursa gidecek" yanıtını verdi.

FOTOĞRAFLI