MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının eşine ender rastlanacak bir durum olduğunu söyleyerek, "Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan bu hadiselerin yüzde 1'i bile olsa zannediyorum yer yerinden oynardı. Ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nın bu kepazeliğe farklı izahatlar bulma gayretkeşliğine, çaresizliğine bu millet şahit oldu" dedi.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, seçim bölgesi Bursa'da merkez Yıldırım Belediye Başkan Aday tanıtım toplantısına katıldı. Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı öncesinde Büyükataman, gazetecilere gündeme ilişkin açıklama yaptı. Son operasyonla, Türk siyasi tarihinde eşine ender rastlanan bir kokuşmuşluğa şahit olunduğunu söyleyen Büyükataman, şöyle devam etti:
"Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan bu hadiselerin yüzde 1'i bile olsa zannediyorum yer yerinden oynardı. Ne yazık ki 17 Aralık'ta kamuoyunun dikkatine sunulmuş olan yaşanan hadiselerin üzerinden 10 günden fazla geçmiş olmasına rağmen ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanı'nın bu kepazeliğe farklı izahatlar bulma gayretkeşliğine, çaresizliğine bu millet şahit oldu. Bunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, millete yönelik bir operasyon olduğundan tutun da sırra tevil götürmez tabirinden çok zorlama bir takım izahatlar bulmaya çaba sarf etmiş olmasına rağmen görünen o ki bir kez daha hakikat ortaya çıktı. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Tuz koktu. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla iddia ile milletin huzuruna çakarak yetki talebinde bulunan sayın Başbakan ne yazık ki bu iddiasının gereğini yerine getirmek bir yana başta kendisi ve yakınları olmak üzere bütün ekibiyle milletten almış olduğu yetkinin gereğini yerine getirmemiştir."
'30 MART'TA MUTLAKA SANDIKTA TECELLLİ EDECEKTİR'
Milletten alınan yetkiye ihanet edildiğini savunan Büyükataman, şunları söyledi:
"Mecliste üzülerek ifade ediyorum iki dönemdir bulunduğumuz süre içerisinde şahit olduğumuz gibi milletimizin kendisine tevdi etmiş olduğu emanetin hakkını layıkıyla yerine getirebilmek noktasında bir adım atmamıştır. Bu sorumluluğun gereğini yerine getirmemiştir. 'Nasıl olsa çoğunluk bende, her yaptığım doğrudur her yaptığımın da arkasında da mutlaka millet yetkisi iradesi devam edecektir' diye bir garip anlayış içerisinde zafer sarhoşluğuna kapılarak, milletin çözüm bekleyen problemlerini halletmek yerine hep kendileri için öncelik arz eden konularla meşgul oldukları bugün daha iyi görünmektedir. Öyle umut ediyorum temenni ediyorum ki bu necip milletin bu sessizliği 30 Mart'ta mutlaka sandıkta bir şekilde tecelli edecek. Kendisinin yetkisine, emanetine ihanet edenlerden gereğini 30 Mart'ta ortaya koyacağı irade ile mutlaka soracaktır."