Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Kerkük, Musul ve Telafer’de Türkmenler’in katliam tehdidi altında olduklarını belirterek Türkiye’nin dış politikasını ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu sert dille eleştirdi. Bal, "'Herkes ona şimdi, Davutoğlu demiyor, Avutoğlu diyor. Sıfır sorun ile milleti avuttu. Şimdi etrafımız ateş çemberi" dedi.
MHP Konya İl Başkanlığı’nda Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bal, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 18 Temmuz Cuma günü Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Konya’yı ziyaret edeceğini açıkladı.
Faruk Bal, soruları yanıtlarken Irak’ın kuzeyinde yaşayan Türkmenlerin, IŞİD tarafından katliam tehdidi altında olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Türkmenler katlediliyor. Türkmenler, 'Cihat halindeyiz. Sizin canınız, malınız, ırzınız helalimizdir' sözde fetvası ile katliam tehdidi altındalar. Bunlar canını, malını, ırzını koruyabilmek için çöle kaçmaktadır. AK Parti de bu Türkmen kitlesine karşı sessizdir. Türkiye’nin dış politikasını daha çok konuşuruz. Sıfır sorun ile milleti avuttu. Şimdi etrafımız ateş çemberi."

FOTOĞRAFLI