MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, partisinin Yozgat il teşkilatını ziyaretinde yaptığı basın toplantısında, Ak Parti’nin ülkeyi idare edemediğini öne sürerek, "Ülkeyi eşbaşkanlar yönetiyor. Başbakan sadece kendi kaderini değil, ülkenin kaderini de Öcalan'a bağlamıştır" dedi.
Ak Parti'nin kendini kurtarma çabasına girdiğini dile getiren Ayhan, "Parlamentoda önemli sayısal desteği olan ve önemli halk desteğinin hala arkasında olduğunu iddia eden beceriksiz AKP yönetimi yolun sonuna doğru gelmiştir. Ömrü, ihanet sürecini tamamlamaya yetmeyecektir. Ülkeyi idare edemeyen AKP hükümeti iç ve dış siyasette, sosyal hayatta, ekonomide problem yumağı yaratmış, içinden çıkılmaz bir hale sokmuştur. PKK’nın talepleri ile ülke gündemini oluşturmaktadır. AKP gündem oluşturma yeteneğini kaybetmiş, bunu PKK’ya devretmiş, PKK’nın oluşturduğu gündemin peşinde koşmaya başlamışlardır” dedi.
'BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA GÖRÜŞLERİMİZ AÇIK VE NET'
Ayhan, başörtülü milletvekillerinin meclis genel kuruluna katılmasına yönelik bir soruyu değerlendirirken, "MHP bu konuda görüşlerini açık ve net bir şekilde söyledi. Biz başı örtülü hanımefendi milletvekillerinin Meclis çalışmalarına katılmasının uygun olacağını söyledik. Genel başkanımız bunu söyledi" diye konuştu.