TOKAT'a gelen MHP Milletvekili Engin Alan, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek isteyerek, "Yapılan yanlışın telafisi yoktur. O nedenle MHP'ye gönül vermiş tüm arkadaşlarımın partimizin adayının arkasında duracağına inancımı yeniden ifade etmek istiyorum" dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, partisinin Tokat teşkilatının düzenlediği iftar programı için karayolu ile kente geldi. İftara katılan Engin Alan'ı burada kalabalık bir partili topluyuğu karşıladı. Ardından alkışlar eşliğinde salona giren Alan'ı, Mehmet Camgözoğlu isimli yaşlı bir adam, 'Türkiye'nin kahramanı' diyerek alnından öptü. Alan, daha sonra kendisine yoğun ilgi gösteren partililer ile uzun süre fotoğraf çektirdi.

"MİLLETİMİZ ÇOK KRITİK KARAR VERECEK"

İftar yemeği sonrası yapılan duanın ardından kürsüye gelen MHP'li Alan, Türkiye'nin en sıkıntılı ve en zor günlerini geçirdiğini söyledi. Bu süreç içerisinde yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi vatandaşların çok kritik bir karar vereceğini ve bu kararla ya Türkiye'nin önünün açılacağını ya da kararacağını ifade eden Alan, şunları söyledi: 

"Bu kararların ilki 23 gün sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde olacak. Aziz millet sandığa gidecek Türkiye'nin 12'inci Cumhurbaşkanını seçecek. Ancak sadece Cumhurbaşkanını da seçmeyecek. 'Cumhuriyete tamam mı, devam mı' diyecek. Demokratik parlamenter sistemle yönetilen Türkiye'de, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet devam mı edecek, yoksa bir muhterem zatın istediği gibi başka bir şekle mi dönüştürecek. Aziz millet buna karar verecek. Bu süreçte sayın Genel Başkanımızın inisiyatifi ile başta partimiz ve Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer üç partinin ortak adayı belirlenmiştir. Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu. Ben tüm ülküdaşlarımın, kardeşlerimin partimin iradesine uyacaklarına yürekten inanıyorum. Aksi takdirde AKP'nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan muhterem zat 'bu devleti, bu hükümeti, partisini ne var ne yok her şeyi peridar edeceğim' diyor. Her şey benim diyor. O zaman Türkiye bir rejim sorunu ile karşı karşıya kalacak demektir. Burada milletin sağduyusu çok önemli. Yapılan yanlışın telafisi yoktur. Bizim için değil gelecek kuşaklar için de yoktur. O nedenle MHP'ye gönül vermiş tüm arkadaşlarımın partimizin adayının arkasında duracağına inancımı yeniden ifade etmek istiyorum."

VATANI SOKAKTA BULMADIK

MHP'li Alan konuşmasında çözüm sürecini de eleştirerek, "Siz elinde silah olan adamla oturursanız masaya, silahı istediğini alana kadar kafasına tutar adamın. Ne verirseniz yetmez. Ama bizim vereceğimiz hiç bir şey yok. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Bunun kanıtı da Gazi Osman Paşa'nın memleketi aziz Tokat’tır. Türkiye'de Tokat gibi daha çok yer var. O nedenle ham hayaller peşinde koşan varsa bunları geçsinler bir tarafa. Tuttukları işin sonu yoktur. Bu işin sonu çıkmazdır" dedi. Alan konuşmasının ardından partililerin yoğun ilgisi arasında salondan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI