Ergün AYAZ- Orhan UZUN / İZMİT(Kocaeli), () - TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili  Meral Akşener, Kocaeli Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (KASİAD) ziyaret etti. Türkiye'nin ilk defa bir yerel seçime, Başbakanın eliyle dilim dilim ayrışarak girdiğini öne süren Akşener, "Sayın Başbakan'ın yerel seçimlerde mutlaka uyarılması lazım. Şahsından bahsediyorum. Yanındaki insanları o kadar korkuttu ki, bunları söyleyecek kimse kalmadı" dedi.
Meral Akşener'i KASİAD'a gelişinde MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saffet Sancaklı ve KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Karaman karşıladı. Burada işadamlarına konuşan Akşener şunları söyledi:
"30 Mart belediye seçimi. Her şey normal şartlarda devam etseydi, biz burada belediye başkan adaylarımızı ve ilçe belediye adaylarımızın anlattığı projeleri konuşacaktık ve bir seçim kampanyası olması gerekiyordu. 30 Mart'ın bir başka özelliği de var. Türkiye ilk defa bir yerel seçime Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı eliyle dilim dilim ayrışarak giriyor. 30 Martı’ın MHP açısından olumlu değerlendirilmesini özellikle rica etmek için buradayım. Sadece yerel seçim olsaydı Saffet başkanın projelerini konuşacaktık ve ben sizden onun için oy isteyecektim. Bu şehrin çocuğu olarak bana biraz sempatiniz varsa destekleyin diyecektim. Onu gene diyorum."
'BERKİN ELVAN VE AİLESİNİ TERÖRİST İLAN ETTİ'
Berkin Elvan ve ailesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terörist ilan ettiğini söyleyen Akşener, "Birincisi hepinizin bildiği Berkin Elvan 269 gün hastanede yattıktan sonra vefat etti. Onun cenazesi kalktı. O gün sayın Başbakanın 3 yerde mitingi vardı. 3 yerde bu 15 yaşındaki çocukla ilgili ve ailesiyle ilgili konuştu ve onları terorist ilan etti" diye konuştu.
'SİZİ DE BÖLDÜ'
Başbakan Erdoğan'ın ayrıştırıcı bir tavır sergilediğini tekrarlayan Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İşadamlarısınız. Sizi de böldü ama üreten ihracat, istihdam yaratan insanlarsınız. Takip ettiğiniz ekonomik istikrardır. Başbakanın agresif, ayrıştıcı tutumuna karşılık sayın Bahçeli'nin seçim sandıklarını tarif ediyor tavrı olmamış olsaydı ve sayın Başbakanın ortaya koyduğu o dili benimsemiş olması halinde dolar uçar, euro fırlar giderdi. Ekonomik istikrarın devam etmesi sayın Bahçeli ve MHP sayesindedir." 
'YANINDAKİ İNSANLARI O KADAR KORKUTTU Kİ'
Başbakan'ın yerel seçimlerde mutlaka uyarılması gerektiğini kaydeden Meral Akşener şöyle tonruştu:
"Şahsından bahsediyorum. Yanındaki insanları o kadar korkuttu ki bunları söyleyecek kimse kalmadı. 31 Mart gününü kardeş kavgasının yaşanmadığı derin bir nefes alıp oh dediğimiz bir şekilde sürdürmek istiyorsak, sayın Başbakanın partisinin oylarının aşağı çekilmesi lazım. Sayın Bahçeli'nin koyduğu bu tavrın tasvip görmesi lazım ki alternatif olsun. " 
EA-OU(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)