Sinan HARMANCI/ AMASYA, ()- TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Başbakan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları nedeniyle özellikle AK Parti'ye oy verenlerin çok büyük bir travma ve şok yaşadıklarını söyledi.
TBMM Başkanvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Meral Akşener, bugün Amasya'ya geldi. MHP Amasya Belediye Başkan Adayı Fatih Coşar’la birlikte basın toplantısı düzenledi. Akşener toplantıda ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, Başbakan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları nedeniyle AK Parti'ye oy verenlerin çok büyük bir travma ve şok yaşadıklarını söyleyerek, şöyle devam etti:
"Bir başka partinin milletvekili olarak bizler burada oturan arkadaşlarımız şok yaşadık ki yani bu ülkenin tarihinde asla bir vatandaş oy versin veya vermesin bu ülkenin başbakanının böyle bir konuşma yapabilir olmasını kabul etmesi mümkün değil. Dolayısıyla bu iddiada bir taraf 'Montaj' bir taraf 'Dublaj' diyor, bir taraf da diyor ki; 'Kardeşim bu hukuken hakim kararıyla Bilal Erdoğan’ın dinlenmesi sonucuyla elde edilmiş bir sonuç'. Şimdi işin bu boyutu başka da. 'Ya doğruysa' konusu insanımızı müthiş etkilemiş durumdadır. Şimdi bu etkilenmeyi ben anlıyorum. Milliyetçi Hareket Partililer de anlamalıdır."
Bir basın mensubunun HSYK ile ilgili son düzenleme hakkındaki sorusunu yanıtlayan Meral Akşener, "2010’da bir referandum yapıldı. Adalet ve Kalkınma Partisinin çıkardığı anayasa değişikliği referanduma gitti. Vatandaşımıza milletimize propaganda olarak demokratikleşmeye yönelik bir çalışma olduğu söylendi. O iddia ile de referandumdan sonuç alındı. İleri demokraside hukuk, kanun yapma yetkisi mecliste, uygulayacak hakimler. Yürütmenin böyle bir şeyi olabilir mi? Adalet Bakanı, canının istediğini atayacak, canının istediğini alacak. Böyle bir şey olamaz. Ama en son dönemlerdeki meşhur kelimeyle söyleyeyim, Sayın Cumhurbaşkanı'nın da bunu jet hızıyla imzalaması manidar" diye konuştu.

SH(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)