MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, cumhurbaşkanlığı seçimi için uzlaşma aradıklarını ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi.
Hava yolu ile gelen Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP İl Başkanlığına geçti. İl Başkanı Abdulvahap Ünsal, Ağrı Belediye Başkanı adayı Şener Bekis ile birlikte soruları yanıtmayan Celal Adan, bir soru üzerine, "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli aday değil. Eğer Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olma özelliğine sahipse Türkiye'de binlerce insan ondan fazla hak sahibidir. Hiç kimse onun kadar şaibeli değildir. Bu memleketin yetiştirdiği binlerce insan vardır. Aranan özellikler; hırsız olmayacak, iki Türkiye'nin misyonunu kavramış olacak. Herkesin Cumhurbaşkanı olacak. Ancak biz uzlaşma aradığımız için, bizim görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin daha önceleri eski cumhurbaşkanları Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve şimdiki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü anımsatan Celal Adan, bundan sonraki süreçte TBMM Başkanının ziyaret edileceğini bildirdi. Ayrıca kanaat önderlerinin düşünceleriini alındığını ifade eden Adan, şimdilik bir isimden bahsetmenin doğru olmayacağını. yakında bu konuda milletin önüne çıkılacağını söyledi.

SA(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)