BAHÇELİ: YOLSUZLUĞUN 100 MİLYAR DOLARI BULDUĞU SÖYLENİYOR
Samsun'un İlkadım İlçesi'nin ardından Terme İlçesi'ne geçen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, burada da partisi tarafından düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara seslendi. Bahçeli, "Bir ülke düşünün ki, 84 gündür yolsuzluk ve rüşveti tartışıyor. 17 Aralık 2013, o günden bugüne kadar yolsuzluk ve rüşvet. Sayın Başbakan'a göre yok. Bu, kendisinin iktidardan düşürülmesi için bir komplo. Ama vatandaşın arasında medyada veya basın yoluyla Türkiye'nin gündemine gelen ise, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk olayı. Rakamlar doğruysa felaket bir durum. Bu süreç içerisinde yolsuzluğun 100 milyar doları bulduğu söyleniyor. Bu çok önemli bir rakam. Sayın Başbakan televizyonlara çıktığı zaman, hiçbir şart altında bu konuya değinmiyor. Kendisi masum, bunu konuşan kim varsa alçak, hain ya parelel devletçi ya da ajan. Böyle bir memleket olabilir mi?" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarın başı olduğunu hatırlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:
"Devletin tüm kurumları emrindedir. Hele hele son günlerde aldığı bazı yasal tedbirlerle yargıyı da ele geçirmiştir. Yargıyı, kuşatmış, siyasallaştırmış, yargıyı AKP'leştirmiştir. 84 gün içerisinde, banka müdürü ayakkabı kutusu içerisinde 4.5 milyon dolar, evinde yakalanıyor dışarı çıkıyor. Arkasından 4 tane bakan ve çocukları dışarı çıkıyor. İran'dan gelmiş ne idüğü belirsiz kara para aklayıcısı o da dışarıda. 41 kişi tutuklanmış, kimse kalmamış. Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan, bunlar böyleyse kendisine kumpas yapılmış, kendisine komplo kurulmuş, oğlu ile muhabbeti de montaj olmuş. Böyle bir durum olabilir mi? Oğlu ile konuşmalarının zerre kadarı doğru çıkmış olsa, sayın Başbakanın AK Partinin adını kara yapıp istifa etmesi lazım. Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermiş olan kardeşlerimizin de dikkatli olması lazım."
Başbakan Erdoğan'ı eleştirmeye devam eden Bahçeli, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Recep Tayyip Erdoğan'a darbe yapacaklarmış. Sana niye darbe yapsınlar, ne gerek var sana darbe yapmaya. Milli iradeyle gelmiş kişiyi, milli iradeyle götüremeyecek kadar milleti beceriksiz mi sanıyorsun. İşte önümüzdeki günlerde göreceksin 30 Mart iktidar değiştirmez, 30 Mart belediye başkanını seçer. Ama AKP oy kaybına uğrarsa, Recep Tayyip Erdoğan'a işaret veriyor demektir. Bu millet artık sana inanmıyor, güvenmiyor, önce oyunu azalttık, kendine çeki düzen verirsen yarın milletinle buluşup yoluna devam edersin, ama kendine çeki düzen vermezsen, ben diktatörüm, ben otoriter adamım, ben uzunadamım diye ortalıkta dolaşırsan bu millet sana bir tokat atarki nereye gideceğin meçhul."

HÇ,YK(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)