MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığında, Reza Zarrab ve eski bakan çocuklarının tahliyeleriyle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Hak yerini buldu” değerlendirmesine tepki gösterdi. Vural, "İnsan sevgisini bir evlat sahibi olmakla getirenlere Ebu Cehil zihniyetine karşı kevser havuzunu hatırlatıyorum. Çocuk sahibi olmak bir kaderdir. Çocuksuz ailelerden özür dilemeli. Sen imam hatibi bitirmişsin, ama iftira hatibi olmuşsun” dedi.
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, konuşmasının başında toplantısını izlemeyen, TRT ve 'havuz medyası' olarak adlandırdığı bazı basın gruplarına tepki gösterdi. Oktay Vural, “Bu demokrasi suçu işleyen MHP'nin sesini vermeyen, alo Fatihlerden ve havuz medyasından hesap sorulacaktır” dedi.
YÜZSÜZDEN BİR TEK REZİL OLMAZ
Dün 28 Şubatın yıldönümü olduğunu da dile getiren Vural şunları söyledi:
“28 Şubat'ta milletin iradesine daha önce darbe vuranlar, tarihi tekerrür ettirmişlerdir. Milletin malına mülküne el uzatan haramzeleri kurtarmak için yine darbe yaptılar. Aslında 28 Şubat ruhu devam etmektedir. Milli iradeyi çalanlar dün de milletin vicdanını çaldılar. Toplu durum asrın yolsuzluluğun başrol oyuncusu Rıza Zarrab ve adamları tahliye edilmek suretiyle Türk milletin yargısı ayaklar altına alınmıştır. Milletin vicdanına hakaret edilmiştir. Bu süreç içerisinde yargıya yapılan müdahale sonuç vermiş 17 Aralık sonrası başlayan adli kolluğa, polise ve savcılara müdahale hukuk yoluyla fiili olarak yargıya yapılan darbe rüşvet çetesinin korunmasına yol açmış, netice vermiştir. Hukuk devleti için yüz karasıdır. Villalardan para kaçıran Recep Tayyip Erdoğan'ın itibarı sıfırdır. Bu süreç rüşvetciler yangından mal kaçırır gibi tahliye edilmiştir. Adalet ayaklar altına alınmıştır. Ayakkabı kutularındaki dolarlar milyonlar buhar olup uçmuş. Villalardan dolarları kaçırma çetesi, işadamlarını kucağa oturtma lobisini destekleyenler, yüzsüzden her şey olur, tek rezil olmaz tablo budur.
Bugün Türkiye Cumhuriyeti'yi yöneten Recep Tayyip Erdoğan, haram para aklama çetesinin, fırsatcıların, Türk milletinin vatandaşlığını satanları korumaktadır. Bu organizasyonu kendisi yönetmektedir. Bunlardan haberi olan Recep Tayyip Erdoğan, onun için yargıya müdahale etmekte sakınca görmektedir. Bu tahliyeleri yaptırmıştır. Bu kadar savcı ve hakim dağıtıldıktan sonra yerlerine yenileri atandıktan sonra tapeler silindikten sonra milleti kandıramayacaksınız. Savcıyı süren Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Recep Tayyip Erdoğan hesap sorulacak buradan ilan ediyorum. Türk milleti bir hesaplaşmaya gidecektir. Hesap sorulacaktır. MHP olarak bu yargılamaları, değerlendirmeleri şüphelilerin milletin gözünden kaçırılmasını kabul etmiyoruz. Bununla ilgili milletin yargısı tarafından yeniden yargılanacak bu ve hesap sorulacaktır. Milyar dolarların Haliç Kongre Merkezinin altına götürülüp götülmediğinin delili ortaya konacaktır.”
AK SAVCILAR, AK HAKİMLER KURTARAMAZ
Oktay Vural, “Ak savcıların ve ak hakimlerin devreye girmesi, Recep Tayyip Erdoğan'ı milletin vicdanından kurtaramayacaktır. Ada pazarlıkları başbakan ile oğlunun arsa kapatma ses kayıtları ortalıkta dolaşırken başbakanın hakkın yerine bulduğunu söylemesi, bunlar mağdur demesi rezaletin boyutunu gözler önüne seriyor. Villadan para kaçıranlar şimdi de yargıdan rüşvetçileri kaçırdı. Hırsızlar vicdanı ve hukuku çalmışlardır" diye konuştu.
GÖREVİNİ YAPMAYANLAR YARGILANACAK
Tahliye kararını veren hakim ve savcılara da tepki gösteren Vural, “Görevini kötüye kullanarak görevini yapmayanlar AKP yargısı haline gelenler paçayı kurtarmaya çalışanlara hizmet edenler görevi kötüye kullanmaktan dolayı yargılanacaklardır. Bugün kendi ikballeri için istikbalimizi iradelerini hukukumuzu satmışlardır. Recep Tayyip Erdoğan kendi istakbali için Türk milletine yargısına müdahale etmiş vicdanını ayaklar altına almıştır" iddiasında bulundu.
Türkiye'nin geleceğini rüşvetçiler ve bölücülere teslim etmeyeceklerini belirten Vural, "Recep Tayyip Erdoğan, emperyalizmin oluşturmak istediği 4 parçalı Kürdistanı yapmak için adım atması talep edilmektedir. Bugün AKP ve BDP koaliasyonu doğrudan Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını ortadan kaldırmak için işbirliği yaptığını ortaya koyuyor” dedi.
İZMİR VALİSİNE ADAM OL
İzmir'deki yerel seçim çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Oktay Vural, valiyi AK Parti'yi kayırdığı gerekçesiyle uyardı. Vural, "AKP'nin memuru musun?Kaymakam ve valiyi uyarıyorum adam gibi hukuk çerçevesinde yetki kullanın adam gibi. Yoksa çıkarın cüppeleri kisveleri. Siyasi partilerle mi devletin makamlarıyla mı rekabet edeceğiz. İzmir'i yönetmeyi bırakıyor kampanya yöneticiliği yapıyor" diye konuştu.
GENSORU VERDİK
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin pazartesi ve Salı günü İzmir'de çeşitli programlara katılacağını da dile getiren Vural, basın toplantısının sonunda bir kez daha 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler ile oğlu Barış Güler arasında geçtiği ileri sürülen ses kaydını dinleten Vural, “MHP olarak biz bu süreç içerisinde adımlarımızı atıyoruz. AKP'ye gensoru verdik bugün görüşülecek. Bütün imkanları kullanıyoruz. Tablo ortada. Yapılması gereken milleti yönetenlerin azledilmesidir, bu da millet eliyle olacaktır” dedi.
ÇOCUK SAHİBİ OLMAK BİR KADERDİR
Son olarak Devlet Bahçeli'nin ardından Fetullah Gülen içinde çocuğu olmadığına yönelik değerlendirmesi olup olmayacağı yönündeki soruya Oktay Vural, “Demokrasi üzerindeki Recep Tayyip Erdoğan karabasınını kaldırmamız lazım. Vatandaşlara sesleniyorum. Utanmadan sıkılmadan milletin ailesiyle çocuğuyla uğraşıyor. Sen önce kendine bak. İnsan sevgisini bir evlat sahibi olmakla getirenlere Ebu Cehil zihniyetine karşı kevser havuzunu hatırlatıyorum. Çocuk sahibi olmak bir kaderdir. Bu değerlendirmeyi yapanlar ancak ırkçıdır. Bu adam kadere de inanmıyor. Bu iman eksikliğidir. Milletin ailesiyle çoluğuyla çocuğuyla ilgilenip bu konuda iftira atacağına önce kendine bak. Cenab-ı hak her evlada babasının onurunu ve şerefini ömrü boyunca taşıyabileceği şeref versin. Çocuksuz ailelerden özür dilemeli. Sen imam hatibi bitirmişsin ama iftira hatibi olmuşsun” dedi.

TY(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)