ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARININ HEYKELLERİNİ İNCELEDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Samsun'da bugün partisinin düzenlediği miting öncesinde Atatürk'ün Samsun'a çıktığı ve bire bir ölçülerde yapılarak müzeye dönüştürülen Bandırma Vapuru'nu ziyaret etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 50 bin kişiye hitap etti.
Bugün Ankara'dan karayolu ile Samsun'a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' mitingleri kapsamındaki 'Kurtuluş' temalı mitingi öncesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 18 silah arkadaşıyla birlikte 19 Mayıs 1919'da İstanbul'dan Samsun'a geldiği ve kurtuluş mücadelesinin en büyük tanığı olan Bandırma Varupu'nun bire bir kopyası olarak 2003 yılında yapılan ve 'Müze gemi' olarak hizmet veren Bandırma Vapuru'nu ziyaret etti. 35 bin metrekarelik Milli Mücadele Açık Hava Müzesi’nin içinde yer alan Bandırma Müze Gemisi'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel eşyasının da yer aldığı 189 eserin sergilendiği vapuru gezen MHP lideri Devlet Bahçeli ve kurmayları, Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykellerini de inceledi.
Atatürk’e ait 60 fotoğraf, 1870'li yıllarda yapılmış duvar saati, telefon, cetvel, pergel, yangın tüpü, masa ve sandalyelerin teşhir edildiği müzede, Atatürk’ün beylik tabancası, kendi el yazısının yer aldığı metinler ve kıyafetlerinin de bulunduğu alanı gezen Devlet Bahçeli, Bandırma Müze Gemisi'nde bulunan anı defterine, şöyle dedi:
"16 Mayıs 1919 tarihinde, 23 milliyetçi kahramanla İstanrbul'dan hareket eden bu Vapur, Kurtuluşumuzun inancını, bağımsızlığımızın heyecanını Samsun'a taşımış, Anadolu'ya ulaştırmıştır. Bandırma Vapuru 41 yaşında çıktığı kutlu yolculuğuyla Türk milletinin ümidi olmuş, İstiklal özlemlerini yüzdürmüştür. Bu vesiyleyle tarihe mal olan bu kurtuluş Vapuruyla Samsun'a çıkan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelenin tüm iftihr ve zirve isimlerini rahmet, minnet, ve şükranla yad ediyorum."
MİTİNGTE 50 BİN KİŞİYE HİTAP ETTİ
Ziyaretin ardından mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na gelen MHP lideri Devlet Bahçeli alanı dolduran yaklaşık 50 bin kişiye hitap etti. Kalabalığın, 'Öl de ölelim, vur de vuralım', 'Devletin başına devlet gelecek' sloganları arasında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şunları söyledi:
"Büyük Türk milleti, azizi vatandaşlarım, muhterem Samsunlu kardeşlerim, değerli dava arkadaşlarım, şundan emin olunki cesaretinizle göz kamaştırıyorsunuz, heyecanınızla umut saçıyorsunuz, varlığınızla da destan yazıyorsunuz, iradenizle tarihe yön veriyorsunuz. Bugün Samsun Cumhuriyet Medydanı'nı tıka basa doldudararak geleceğine sahip çıkıyor, bağımsızlığa ve beraberliğe duyduğunuz tartışmasız bağlılığı ispatlıyorsunuz. Dağ başını duman alsa da korkusuzca yürüyorsunuz. 94 yıl önce Samsun ufuklarında doğan güneşi soldurmamak için buradasınız. 94 yıl önceki ilk adımın varisleri, takipçileri olarak bu meydandasınız."