AK Parti ile MHP arasındaki ittifak anlaşması tamam. Büyük Birlik Partisi'nin de ittifak içinde yer alacağı neredeyse kesinleşti. Ancak ittifakın küçük ortağı MHP- BBP'nin parti olarak ittifaka katılmasına karşı olduğunu açıkladı. Kalaycı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı zina düzenlemesine ise destek vereceklerini söyledi. 

İttifak komisyonunda MHP’li heyetin başkanı Mustafa Kalaycı, “Cumhur ittifakı, iki parti arasında olmalı" dedi ve BBP'nin AK Parti listesinden ittifaka katılmasına itirazları olmayacağını söyledi. İşte Kalaycı'nın Habertürk'ün soruların verdiği cevapların ilgili bölümleri:

BBP BU İTTİFAKA PARTİ OLARAK KATILMAMALI

- BBP'nin de bu ittifaka katılıp katılmayacağı tartışılıyor. Bu ittifakta sadece AK Parti ve MHP mi olacak, yoksa başka partilerin de katılma ihtimali var mı?
Şu an AK Parti ile MHP arasında bir ittifak söz konusu. Sayın Cumhurbaşkanı da buna katılacak başka partilerin her iki siyasi partinin aday listelerinden girebileceğini söyledi.

- MHP olarak, BBP’nin bu ittifakta yer almasına soğuk baktığınız iddiaları doğru mu?
Kanun, her partiye aynı imkânları sunuyor. Ama Büyük Birlik Partisi’nin bu ittifaka ayrı kurumsal kimliğiyle katılmasının MHP olarak çok uygun olmayacağını düşünüyoruz. BBP zaten bizden ayrılarak kurulmuş bir parti.

- Peki, neden şimdi yeniden birleşmenin doğru olmayacağını düşünüyorsunuz?
Bu ayrı bir şey. İki parti arasında olmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz. 5-6 partili bir ittifak doğru olmaz. İki parti özelinde kalması bizce daha doğru olur.

‘ZİNA DÜZENLEMESİNİ DESTEKLERİZ’

- Cumhurbaşkanı, çocuk tacizleriyle ilgili yapılması planlanan düzenlemenin içinde zina ile ilgili de düzenleme yapılabileceğini söyledi. Hatta geçmişte kendilerinin yaptığı düzenlemeye ilişkin özeleştiride bulundu. Açık sorayım, evlilik dışı ilişkiyi suç sayan bir düzenleme yapılırsa MHP buna Meclis’te destek verir mi?
O kanun çıktığı zaman da biz bunu eleştirmiştik. Bizi biz yapan, millet yapan değerler var. Bunu, “Devlet dini kurallara göre yönetiliyor” şeklinde algılamamak lazım. Milletimin benimsemediği düzenleme o zaman yapılmıştı. “Bu ülkenin yüzde 99’u Müslüman” diyoruz. Bu durumda da milletin beklentilerini, değerlerini dikkate alan bir düzenleme yapılması gerekir. Buna mutlaka yetkili organlarımız karar verir ama Mustafa Kalaycı olarak, doğru olacağını düşünüyorum.