MHP Genel Merkezi'nin kararıyla Adıyaman il teşkilatı kapatıldı, İl Başkanı Osman Aslan ise kesin ihraç talebi ile Disiplin Krulu'na sevk edildi. Alınan bu kararı gazetecilerden öğrenen İl Başkanı Osman Aslan, şoke oldu. Kararın, fikir ayrılıkları yaşadığı Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin tarafından verilmiş olabileceğini söyleyen Aslan, "42 yıldır içinde olduğum ve 60 yaşından sonra yoğun istekle 4'üncü kez kabul ettiğim il başkanlığından bu şekilde alındığımı bana ileten olmadı, sizlerden duyuyorum" dedi.
MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Adıyaman il teşkilatının kapatıldığını ve İl Başkanı Osman Aslan'ın kesin ihraç talebi ile Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıklaması, Adıyaman'da şok etkisi yarattı. Kararın ardından gözlerin çevrildiği Osman Aslan, MHP Genel Merkezi'nden görevden alındığına dair kendisine bir bildirimde bulunulmadığını söyledi. Kapatma kararı ve ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini kendisine telefonla ulaşan muhabirinden öğrenen Aslan, şunları söyledi:
"Şehir dışındaydım ve Adıyaman'a yeni döndüm. Böyle bir gelişmeyi sizlerden duyuyorum. Bize bu yönde bir bilgi gelmediği gibi şimdiye kadar da herhangi bir sorun yoktu. Yönetim içinde çeşitli sıkıntılarımız ve teşkilatlardan sorumlu olan genel başkan yardımcısı Şefkat Çetin ile kamuoyu önünde şimdilik paylaşamayacağım bazı fikir ayrılıklarımız vardı. Bu kararın gerekçesini onlar açıklasınlar. Ben 42 yıldır bu hareketin içinde yer alan ve 60 yaşından sonra yoğun istek üzerine 4'üncü kez il başkanlığı görevini yapan birisi olarak açıkçası bu kararı duyunca şoke oldum. Merkezimizle herhangi bir sorunumuz yoktu ama Şefkat Çetin teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevine geldikten sonra anlaşamadığımız noktalar oldu. Şimdi bu gelişmeleri değerlendirecek ve ardından basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna yaşananları açıklayacağım."