Bünyamin YIL/ADANA, () - MHP Adana milletvekilleri Seyfettin Yılmaz ve Muharrem Varlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini partilerinin adayı Hüseyin Sözlü'nün kazandığını, ancak devlet gücü kullanılarak sonucu değiştirmeye yönelik girişimler olduğunu iddia etti. Yılmaz, "Ne yaparlarsa yapsınlar, devletin hangi gücünü kullanırlarsa kullansınlar, Adana'nın iradesini hiçbir şekilde hiç kimseye gasp ettirmeyeceğiz" dedi.
MHP Adana milletvekilleri Seyfettin Yılmaz ve Muharrem Varlı, partilerinin İl Başkanlığı'nda düzenledikleri toplantıda AK Parti Adana Milletvekili, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un seçim gecesi ilçe seçim kurullarını dolaşıp, buralarda görevli hakimler ve görevliler üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığını öne sürdü, mazbatalar verilinceye kadar uyumadan görevlerini sürdüreceklerini söyledi.
Seyfettin Yılmaz, "Dün gece milletvekilleri olarak bizler ve teşkilat mensuplarımız sahadaydık. Ama baktığımızda sahada yürütmenin üyesi olan Kültür ve Turizm Bakanı işi gücü bırakmış, seçim kurullarına giriyordu. İlin valisi okul okul gezerek seçim kurallarına giriyor, buralarda 'işler niye hızlı yürümüyor' diye sorular soruyordu. Bir ilin valisinin görevi herkese eşit şekilde davranarak seçimin adil bir şekilde gerçekleşmesi için gayret göstermesidir. Bakanın, valinin okul okul gezmesi, acaba baskı unsuru mu oluşturuyorlar noktasında tereddütlerimizi arttırmıştır" dedi.
Yılmaz, ortaya çıkan tereddütlerle ilgili olarak Konya Milletvekili Faruk Bal' ın da Adana'ya geldiğini ve hukukçu kimliğiyle seçim kurullarında incelemeler yapmaya başladığını duyurdu.
Muharrem Varlı da Adana'da Büyükşehir ve 8 ilçede belediye başkanlığı seçimlerini kazandıklarını belirtip, Adanalıların verdiği desteğe teşekkür etti.

BY(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)