Hasan BÖLÜKBAŞ/ AKSARAY, () - TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Aksaray Barosunun 25'nci yıl kutlamalarına katıldı. Feyzioğlu burada yaptığı açıklamada "Balyoz davasıyla ilgili bizim tavrımız yıllardır belli. Bizler davanın esasıyla ilgili hiç konuşmadık. Sürekli adil yargılanmalardan bahsettik. Hukukun üstünlüğü dedik. Usül hükümlerine uyulmadan savunma hakkı hiçe sayılarak sap samandan ayrılamaz dedik. Ancak özel görevli mahkemelerde hukukun üstünlüğü değil, üstün olanın hukuku geçerliydi. Anayasa Mahkemesi'nin kararı son derece yerinde bir karardır" dedi.
Aksaray Barosunun 25'nci yıl kutlamalarına katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Balyoz olarak bilinen davada sahte deliller öne sürüldüğünü ve savunmanın ısrarla dinlenmediğini belirterek şunları söyledi: "Türkiye Barolar Birliğinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, özel görevli mahkemeler ortadan kaldırıldı. Sanırım bu en önemli dönemeçlerden birisi oldu. Ardından da Anayasa Mahkemesi 'Ergenekon' diye bilinen davalarda tutuklulukların hukuka aykırılığı noktasında ihlal kararı verdi. 'Balyoz' olarak bilinen davada ise sahte delilerden tutunda en önemli savunma tanıklarının savunmanın ısrarla dinlenmemesinden söz ederek, anayasanın ihlal edildiğine yeniden yargılanmasına karar verildi. Ancak Anayasa Mahkemesi son derece yerinde bir karar vermiştir" dedi.
ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARI SON DERECE YERİNDEDİR
TÜBİTAK'ın davanın seyrini değiştiren 5 nolu harddiskle ilgili çok önemli bir rapor verdiğini belirten Metin Feyzioğlu şunları söyledi: "Son yapılan çalışmalarda TÜBİTAK son derece önemli bir rapor verdi. 5 nolu harddiskin sahte olduğunu tespit etti. Çok önemli bir rapor bu. Bu 5 nolu harddiskin sahteliği, birilerinin özellikle mahkumiyet için çaba harcadığı, delil ürettiği ve dosyaya yerleştirildiği görülüyor. Demek ki bir senaryo hazırlandı. Bu senaryo sahte delillerle beslendi. Şeklen ise bir mahkumiyet verildi. Anayasa mahkemesinin kararı son derece yerindedir. Anayasa Mahkemesi Türkiye’nin önünü açan kararlar vermektedir. Ben verilen kararların faydalı olduğunu düşünüyorum. Herkesi bir kez daha kutluyorum."
İHSANOĞLU HAKKINDA DEĞERLENDİRME YAPMAYI DOĞRU BULMAM
CHP ve MHP çatı adayı olarak Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerinde uzlaşmaya vardığı Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında da konuşan Metin Feyzioğlu, "Çatı aday konusunda duruşumuz çok önemlidir. Bunu tabiki Barolar Birliği olarak değil şahsi düşüncem olarak dile getiriyorum;  Sayın İhsanoğu hakkında hiçbir değerlendirme yapmayı doğru bulmam. Beyfendi bir insandır. İnsanların anne ve babalarıyla isimleriyle bir takım spekülasyonlar yapılmasını hep yanlış bulmuşumdur. İnsanların kişilikleri hedef alınarak, aileleri hedef alınarak cümle kurulması yakışıksızdır. İsim konusunda herhangi bir yorum yapmam. Türkiye Barolar Birliği Başkanı sıfatı taşıdığım sürece bu söz konusu da değildir. Yarışacak bütün adaylara başarılar dilerim. Daha öncede dile getirmiştim. Türkiye belediye başkanı seçimlerine girmiyor. Cumhurbaşkanı seçmeye gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerin adaylarının düşman ve hain gibi gösterilmesi büyük kırgınlıklara yol açar. Çünkü seçilen Cumhurbaşkanı 76 milyonu kucaklayacağını unutmayalım" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI