Ümit KOZAN / ANKARA, () - TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Twitter'in kapatılması ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, "Gerçekten Türkiye'nin dünyadaki konumuna çok büyük bir zarar vermiştir. Akla zarar işler yapanlara allah şifa versin. Toplum alay eder geçer ama eziyet etmeye kalkanlar bu komik davranışlarıyla başbaşa kalırlar" dedi.

Feyzioğlu," Akla zarar bir uygulama olan Twittir yasağının kaldırılması için bir üst mahkemeye başvuruda bulunduk. Ayrıca AİHM'nin Türkiye hakkında 2012 yılı aralık alında vermiş olduğu sosyal medya sitelerini toptan yasaklayamazsınız, yasakladığınız için insan haklırını ihlal ettiniz şeklindeki kararı dayanak göstererek bunu bile bile yasaklama kararı veren ilgili hakim ve savcılarla ilgili de suç duyurusunda bulunduk. Bir iş daha yaptık. TİB'in sitesine göre İstanbul terörle mücadeleden sorumlu savcılık makamıyla yasaklanmış gibi görünüyor Twitter oysa bu savcılık tası tarağı toplayıp kapatmaktan başka bir yetkisi olmaya savcılık. Çünkü son çıkan kaunla terörle mücadele mahkemeleri kapandı. Bu kapama kararına rağmen yok hükmende bir karar verildiği anlaşılıyor. Bu kararı uygulamak suretiyle TİB Başkanı suç işlemiş" dedi.

Feyzioğlu, "Bir ülkeye nasıl korkunç bir zarar veririm derseniz ve ülkeye de zarar verirken kendime de çok büyük zarar nasıl verebilirim derseniz en çılgın fantezilerinizde bu aklınıza gelmez. Sosyal medya Twitter'ı kapatarak kendinizi 3. Dünya ülkteleri altına indirmek anlaşılır gibi değil. Bu noktada hiçbir açıklaması ve mazereti yok. Dünyanın en ilkel internet düzenlemesine baktık ve uygulama buna bile aykırı. Bu kararın arkasında duranlar siyaseten bitmiştir. Bu kararı verenler ve uygulayanlar en ağır şekilde sorumludur" diye konuştu.

Feyzioğlu, "Gerçekten Türkiye'nin dünyadaki konumuna çok büyük bir zarar vermiştir. Akla zarar işler yapanlara allah şifa versin. Toplum alay eder geçer ama eziyet etmeye kalkanlar bu komik davranışlarıyla başbaşa kalırlar" dedi.

() (ÜK) (FOTOĞRAFLI)