MERSİN'de bir grup CHP'li, merkez Yenişehir İlçesi Belediye Başkanlığı'na mevcut başkan İbrahim Genç'in yeniden aday gösterilmesine tepki gösterdi.
Belediye Başkanı İbrahim Genç'in adaylığına karşı çıkan bazı partililer, kent merkezinde dolaşarak yaklaşık 5 bin tepki imzası topladıklarını iddia ederken, bir grup partili de Yenişehir İlçe örgütüne giderek tepkilerini dile getirdi. Aralarında aday adayı Bora Yorulmaz ile diğer bazı aday adaylarının temsilcilerinin de yer aldığı partililer daha sonra ilçe binasına çıkarak İlçe Başkanı Rıza Turan'a çiçek verdi.
Rıza Turan, CHP'nin büyük bir parti olduğunu belirterek, "CHP, kurumsal bir partidir. PM kararı bizleri, örgütü bağlayan bir karardır. Bu kararı partimizin genel merkezinde yeniden PM tarafından görüşülür, değiştirme olanağı olursa, yaparlarsa biz buna saygı duyarız. Ama şu anda yapılacak bir şey yok. Elimizde bir karar var. PM kararında Büyükşehir Belediye Başkanlığına Macit Özcan, Yenişehir Belediye Başkanlığı'na İbrahim Genç aday olarak atanmıştır. Bunu tartışmanın bir anlamı yoktur. PM kararına karşı çıkma gibi bir yetkimiz yok" diye konuştu.