Bilecik ziyareti kapsamında ilk olarak Şeyh Edebali Türbesi'ne gelen Akşener'e Bilecik Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Sabri Çobanoğlu tarafından plaket takdim edildi. Partililere seslenen Akşener, “Biz bir yola çıktık. Milletin iradesinin bir bölümü olan ülkücü iradeyi demokrasi talebimizle demokratik bir hakkı kullanmak anlamında olağan üstü kongreye davet ettik. Bu bizim iç işimiz. Diğer siyasi partileri ilgilendirir mi? Onların ilgilenmesi ayıptır ayıp. Ama buna rağmen muhteremleri korku aldı. Dediler ki Rumeli kızı geliyor, Yörük kızı geliyor. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

"Milletimiz huzur istiyor, adalet istiyor, kimsenin hakkı yenmesin istiyor” diyen Akşener, “İnsanların birbirine dost olmasını kardeş olmasını istiyor, birbirlerine düşman olmasını istemiyor. Alevi ya da Sünni denmesini istemiyor. İnsanların Osmanlı ya da cumhuriyetçi denilmesini istemediğini biliyoruz. Osmanlı'yla cumhuriyeti aynı Bilecik'te olduğu gibi bir ve beraber görmek istiyoruz. Osmanlı'nın kalbindeyim ama bugün cumhuriyetin en önemli bayramlarından biri. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bugün inadına burada kutluyoruz" diye konuştu.

"ELİNDE BELGE OLUP KOYAMIYORSA EN AZINDAN KORKAKTIR"
Akşener, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek, "Muhterem sen benimle uğraşacağına açılışlarına devam et, gözün yukarıda olsun. Ayağının altına karpuz kabuğunu koydular bile. Dolayısıyla siz bizle meşgul olmayın. MHP ile meşgul olmayın. Senin gözün külliye de olsun külliye de. Dolayısıyla o gün gazetelerde manşet atıldı, MHP'de darbe diye. Bana paralel diyorlar. Ben onlara diyorum ki ben paralel değilim. Zinhar değilim, hiçbir grupla alakam yok. Eğer elinde bilgi belge olan olup da bunu ortaya koymayan, savcılığa götürmeyen müfteridir. Şimdi başka bir şey de söyleyeceğim de kadınlar var ayıp olur. Siz söylemiş sayın. Elinde belge olup koyamıyorsa en azından korkaktır, korkak" diye konuştu.

Konuşmasının ardından görevden alınan eski MHP Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Akşener'e üzerinde Kayı Boyu'nun simgelerinin bulunduğu bir plaket takdim etti. Daha sonra Akşener, Bilecik Belediyesi Aile Çay Bahçesi'nde çay içti ve ülkücülerle sohbet etti.