İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan'a konuştu. ''AK Parti'yi kadınlar iktidara getirdi.'' diyen Akşener, ''İYİ Parti'yi ise kadınları iktidara getirecek. Onun için ev kadını da olsanız iş kadını da olsanız esasında dediğim gibi kadınlara haksızlık yapmayın. Adamlara duyurulur." dedi.
''BİR KADINI ASLA KIZDIRMAYIN''
''Bu partinin kurulma aşamasında zaman zaman 'nasıl yapalım' dediğim anlar oldu eşim orada çok sağlam durdu.'' diyen Akşener, ''Bunun temel motivasyonu 7 Haziran'da benim uğradığım iftiradır. Sizlere çok samimi tavsiyem her yerde de söylüyorum bir kadını asla kızdırmayın. Bir kadını haksızlığa uğratıp kızdırmayın onu düşman edinmeyin. Bizim ailecek temel motivasyonumuz bu oldu. Şundan para aldı bundan para aldı diye bir konuşma var mı? Yok. 'Eşim malımı mülkümü satacağım bu mücadeleyi yapacaksın' diyor.'' ifadelerini kullandı.
''BANA 'KOCASINI ALDATTI' DENDİ''

Akşener, ''Döndürüp söylüyorum ama anlatmam mümkün değil. Bir diğeri de benim için acı olan 19 Haziran kongresinden sonra Devlet Bey'in takımından onu destekleyen bir kişi torunumun gayrimeşru olduğunu yazdı ben bu kişiyi mahkemeye verdim. Kim olduğunu biliyorum. Kimin yakını olduğunu biliyorum. Hangi bilgisayardan yazıldığını da biliyorum. Ama hukuk şöyle işlemedi. Tayyip Bey bu işlere çok önem verir devri iktidarında, bana kocasını aldattı dendi torunum o zaman bir yaşındaydı gayrimeşru dendi ve hepsini mahkemeye verdim. En acısı şu IP bulamadılar. Bu mahkeme sonucunu zaman aşımı bürosuna gönderdiler. Bütün bunlar 'ölsem geriye dönmem'e sebep olan işlerdir. Yani hukuk bu kadar önemli. Nurettin Veren denen bir şahıs var. Mesela ben onu sahtekârlıktan mahkemeye verdim. Hâkimler doğru söylediğimi bildikleri için normalde sahtekârlıktan mahkemeye verdiğiniz için gelip sizin kriminal büroda imzanızın alınması lazım. O belgenin resmi belge olmadığını iddia ederek takipsizlik verildi. Ama imzam alınmadı. Şimdi böyle bir hukuk düzeninde yaşıyoruz. Onun için bütün bunlar insanın iradesini çok güçlendiriyor.'' dedi.
''İYİ PARTİ'Yİ KADINLAR İKTİDARA GETİRECEK''
Kadınların siyasetteki önemine dikkat çeken Akşener, ''İşte partimizi kurduk. İmece usulü kurduk. Şimdi bağışlar başladı ve öyle götürüyoruz. Her şey açık şeffaf. Onun için başa dönüyoruz bu mücadele hukuk için kadınlar için. Bakın AK Parti'yi kadınlar iktidara getirdi. İYİ Parti'yi ise kadınları iktidara getirecek. Onun için ev kadını da olsanız iş kadını da olsanız esasında dediğim gibi kadınlara haksızlık yapmayın. Adamlara duyurulur." şeklinde konuştu.