Son dönem hükümete yakın medya tarafından ‘FETÖ’cü’ olduğu iddia edilen MHP’li Meral Akşener, bu iddialara Twitter’dan paylaştığı belgelerle yanıt verdi. 
Akşener hakkında çıkan haberlere tepki göstererek “Bir yıl önce muteber kişi olarak bakanlık teklifi alırsınız" yazarak Ahmet Davutoğlu tarafından geçici Bakanlar Kurulu’nda yer alması için kendisine gönderilen Bakanlık teklifinin belgesini paylaştı. 
 
TEKLİFE YANIT
 
Akşener yine Twitter hesabı üzerinden “Yorumsuz” yazarak bakanlık teklifine verdiği cevabın belgesini paylaştı. Akşener, Davutoğlu’nun bakanlık teklifini şu ifadeleri kullanarak reddetmişti: 
“Böyle bir teklifin şahsıma da yapılacağının basın ve yayın organlarında yer alması üzerine, teklif edildiği takdirde kesinlikle kabul etmeyeceğimi kamuoyu ile paylaşmıştım. Partimin ve şahsımın tavrının belli olmasına rağmen, telefon ile de teyidini alabileceğiniz görüşümü, siyasi stratejilerinize araç yapmanızı, parti tüzel kişiliklerini ve şahsi beyanları yok saymakla siyasi nezaket dışı olarak gördüğü üzülerek belirtir, bir kez de yazılı olarak bakanlık teklifinizi kabul etmediğimi bilgilerinize sunarım.”
İşte Davutoğlu’nun Akşener’e bakanlık teklifi:

 
İşte Akşener’in Davutoğlu’na cevabı: