TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ile tartışan, yumruklaşmaya varan kavgada gözlüğü yere düşen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kavganın ayrıntılarını anlattı, Soma konusundaki sözlerin tutulmadığını söyledi. Özel, "Türk insanının, toplumun unutkanlığına güveniyorlar. Ondan zamana yayma peşindeler. Ama verdikleri sözler, imzaları elimizde. Her ortamda bunları hatırlatıp, ölen işçiler için, acılı aileler için bu mücadelemiz kesintisiz devam edecek" dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun dünkü görüşmeleri sırasında CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün arasında tartışma çıktı. Yumruklaşmaya varan tartışma sırasında, Özgür Özel'in gözlüğü yere düştü. Salondakiler tarafları güçlükle sakinleştirdi.
FERAMUZ İKİ GÜÇ ARASINDA KALMIŞ, HASSASLIĞI ONDAN
Özgür Özel, bugün kavganın ayrıntılarını anlattı. Soma faciasının ardından verilen sözler ile bu konuda kendisinin önerge tekliflerini takip etmek için 36 gündür komisyonun çalışmalarını izlediğini söyleyen Özgür Özel, şöyle konuştu:
"Burada sözlerin yerine getirilmesi için çabaladık. Ama yrene getirilmedi. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik geldi. Burada, Başbakan'ın kaza sonrasında verdiği işçilerin maaşının en az 2 bin TL olacağı ve 6 maaş da ikramiye verileceği sözü yerine getirilmedi. İkramiye verilmedi. Maaş için de iki asgari ücret sınırı getirildi. Ben de Bakan'a 'Başbakan söz verdi ama siz yerine getirmediniz' dedim. Ardından AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli araya girip bana laf attı. Ben de ona 'Yalan söylüyorsunuz milleti kandırıyorsunuz' dedim. Bunun üzerine Feramuz Üstün, hızla üzerime geldi. İlk olarak milletvekillerinin önündeki kağıtları üstüme fırlattı, ardından da sandalyeye çıkıp yumruk atmaya çalıştı. Bu sırada yaşanan arbede sırasında zaten diğer milletvekilleri araya girdi." 
Feramuz Üstün'ün milletvekili arkadaşlarının kendisine oruçlu olduğu için sinirlendiğini söylediklerini, ancak olayın farklı boyutlarının olduğunu öğrendiğini dile getiren Özel, "Feramuz Üstün'ün Gümüşhane'deki bir maden şirketiyle yakın ilişkileri varmış. Şimdi o şirketinin sahibi ile başbakan arasında tartışma yaşandığı için de Feramuz Üstün, zor günler geçiriyormuş. Çünkü iki güç arasında kalmış durumda. Maden konusundaki görüşmelerde hep tepki oldu. Meğer nedeni buymuş. Ben de bunları kavganını ardından Gümüşhane'den gelen telefonlardan yeni öğrendim. Ama o ne yaparsa yapsın biz halkın haklarını takip edeceğiz. Yani Feramuz Üstün'ün oruçtan değil başka bir nedenden siniri bozukmuş" dedi.
YAŞAM ODASI İÇİN YÖNETMELİKTE KARAR KILDILAR
Soma'da facianın yaşanmasının ardından en fazla tartışılan konulardan birisinin de 'yaşam odası' olduğunu, bunların yapılması için herkesin hemfikir de kaldığını söyleyen Özgür Özel, "O zamanlara hükümet yetkilileri yaşam odasının olması gerektiğini söyledi. Maden şirketleri, yaşam odalarının olmadığını açıklamaktan utandı. Ama komisyona geldiği sırada bunların her 40 kişi için bir odanın yapılmasının güçlüğünden bahsettiler, bunu yapmamaya karar verdiler. Asıl neden maden şirketlerine ek maliyet çıkmaması. Ama biz bu işin peşini bırakmayınca bu kez, 'Tamam kanuna koymayalım sonra bununla ilgili yönetmelik yayımlarız' dediler. Ama kanunu TBMM yapar ve normlar sıralamasında anayasadan sonra ikinci sırada olur. Yönetmelikleri ise bakanlık çıkartır ve sıralamada 4. hatta 5. sıralarda yeralır. AK Parti'nin Soma konusunda verdiği sözlerin hiçbirisi bana inandırıcı gelmedi. Orada halka sözler verdiler ama onları yapmayacakları belliydi. Ben bunun takibini yapıyorum. Ak parti yöneticileri verdikleri sözler için, yaşam odalarında olduğu gibi zamana yayma takdiği izliyorlar. Çünkü eğer bunları yerine getirecek olsalardı faciadan hemen sonra hepimiz hazırdık. Eğer isteselerdi o zaman kanunları getirip TBMM'den geçirirlerdi ama yapmadılar. Şimdi torba yasa gibi bir komiklik yapıyorlar. Burada Türk insanının, toplumun unutkanlığına güveniyorlar. Ondan zamana yayma peşindeler. Ama verdikleri sözler, imzaları elimizde. Her ortamda bunları hatırlatıp, ölen işçiler için, acılı aileler için bu mücadelemiz kesintisiz devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI