TBMM Genel Kurulu'nda MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın AK Partili milletvekillerine, "Recep Tayyip Erdoğan'dan korktuğunuz kadar Allah'tan korkmuyorsunuz" sözleri ortamın gerilmesine neden oldu.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın bu ifadesi üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tepki gösterdi. Söz alan Elitaş, "Siyasi parti gruplarını eleştirebiliriz, her türlü şeyi söyleyebiliriz. Maalesef iş zıvanadan çıktı ve hakarette serbest oldu. Müslümanız Elhamdülillah. Hiçbir Müslüman korkulacak bir şeyi rabbinden, yaratıcısından başkasını gösteremez. Kalkacaksınız partiyi, grubu 'Recep Tayyip Erdoğan'dan korktuğunuz kadar Allah'tan da korksaydınız' diyeceksiniz ve bir Müslüman hakkında böyle bir fetvada, böyle bir iddia da bulunacaksınız. Siz kendinizi şirk koşarak bu noktaya doğru getiriyorsunuz. Siz yaratıcıyla paralel hale getiriyorsunuz. Ne söylediğinizin farkında değilsiniz. Sayın Başkan o milletvekili arkadaşımıza da söz verirsiniz diye ümit ediyorum. Milletvekili arkadaşımızın yapmış olduğu konuşmayla ilgili 'Cenabı hakkın emrettiği bütün güzellikleri üzerinde toplamış bir lider' derken, bu kadar basit şeylerden fırsat kollamayın. Siyaset, söylem, proje üretin. Bırakın böyle şeyleri. Bir milletvekilinin dil sürçmesini gündem haline getiriyorsunuz. Yazıklar olsun. Sayın Bahçeli duysaydı herhalde sizin kulağınızı çekerdi diye düşünüyorum" diye konuştu.

Ardından MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Elitaş'a tepki gösterdi. Elitaş ile Vural arasında sözlü tartışmayı, TBMM Başkanvekili Meral Akşener müdahale ederek sonlandırdı.

SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Ardından, AK Parti Milletvekili Fevai Aslan söz aldı ve söylediği o sözlere açıklık getirdi. Aslan, "Bundan 15-20 gün önce basına ve televizyonlara haber olan, Meclis'te devamlı gündeme getirilen bir konu hakkında, ağzımdan eksik bir kelime çıktığını, sürçü lisan ettiğimi, kastımın bu olmadığını defalarca şahsımda, Grup Başkanvekilimiz de, Genel Başkan Yardımcımız da açıkladı. Kastım bu değildi, haşa bunu dil ile söylemek değil, kalpten bile geçirmenin şirk olduğunun bilincindeyim. Bunun siyasi malzeme haline getirilmesine çok üzgünüm ve kınıyorum. Bunun şirk olduğunu defalarca söylüyorum, kastım bu değil. Bizi üzen şudur. Böyle bir konunun Müslümanım diyen bir kişinin eksik konuşmadan dolayı böyle bir olayla karşı karşıya gelmesinden dolayı üzerinden siyaset ve polemik yapılması bizi üzmüştür. Tamam, haklısınız, eyvallah, bunu defalarca eksik konuştuğumu söyledim. Allah kimseyi bu eksiklikle karşı karşıya getirmesin. Siz öyle bir şey ile karşı karşıya geldiğinizde biz iyi niyetle bakarız, hüsnü zan ile bakarız" dedi.