Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA, () - TBMM Genel Kurulu'nda hükümet programı görüşmeleri sırasında CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, çeşitli fotoğraflar  göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile, Başbakan Davutoğlu'nu eleştirdi.
62'nci hükümet programı görüşmelerinde CHP adına Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş söz aldı. Programı eleştiren Güneş, İngiliz 'The Economist' dergisinde yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sultan gibi gösteren ve 'Democrat or sultan?' kapağını göstererek; "Bunu biz yapmadık. Ekonomist dergisi kapak yaptı" diye konuştu.
Güneş, konuşmasında ilginç bir olay anlatacağını belirtirken yanında getirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sadrazam Mahmut Nedim Paşa'nın fotoğrafını yan yana gösterdikten sonra, "Hani devrim başbakanı Cumhurbaşkanı olur olmaz Köşk'e taşıdığı danışman. Bu danışman 26 Mayıs 2014 tarihinde Star gazetesinde bir köşe yazdı. Devrim Başbakanını sadrazam Mahmut Nedim Paşa'ya benzetmiş. Nedenini yazıda açıklamamış. Bakın paşa bu. Ben paşayla Başbakan arasında bir benzerlik bakıyorum bulamıyorum. Huy veya kişilikleri benzemiyor. Ben benzetsem benzetsem sadrazamlardan Koca Sinan Paşa'yla benzetirim" ifadelerini kullandı. 
ALİ İSMAİL KORKMAZ VE ESMA EL-BİLTECİ FOTOĞRAFLARI
CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, konuşması sırasında Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde hayatını kaybeden Esma el-Bilteci ile Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğraflarını gösterdi. Güneş, insanlar arasında ayrım yapmadıklarını anlatırken, şöyle dedi:
"Devlet, tüm vatandaşlarına eşit davranmalıdır. 14 Ağustos 2013; Mısır'da Adeviyye Meydanı'nda 17 yaşında bir fidan. Esma el-Bilteci. Darbe karşıtı gösterilerde, güvenlik güçleri tarafından keskin nişancılar marifetiyle yaralanıyor. Ameliyata girdi sağ çıkamadı. Bu Meclis'te bu fidana yüreği yanmayan var mı? 2 Haziran 2013; Eskişehir'de Sanayi Sokak'ta 19 yaşında bir fidan Ali İsmail Korkmaz. Gezi Parkı eylemlerinde sivil polisler onu öldüresiye dövüyor. 38 gün sonra yaşamını yitiriyor. Bu memlekette, bu Parlamento'da Ali İsmail Korkmaz'a yüreği yanmayan var mı? Varsa, Sırat-ı Mustakim'den geçerken onun ifadesini verirsiniz. Bizim için Alevi Sünni farkı yoktur. Bizim için Müslüman- gayri müslüman farkı yoktur. Ne yazıktır ki bir ülkede bir başbakan 'Reyhanlı'da 53 Sünni yurttaşımız şehit edildi' demiştir. Böyle bir ayrımcılıktan dolayı ben büyük utanç duydum." 
"61'İNCİ'DEN FARKI YOK"
Güneş, 62'nci hükümete asla güvenmediklerini, umutlu olmadıklarını 61'inci Hükümet'ten daha iyi olmayacağını ileri sürerken, "62 ile 61 aynıdır. Sadece vekalet verilmiştir, başındaki kişiye. Başı Meclis'te değildir" diye ekledi.

FOTOĞRAFLI