MARDİN Belediyesi, inşaatı bitmemiş otogar işletmesini ihaleye açmak için, olağanüstü toplantıda meclis kararı aldı. Mardin Belediyesi'nin BDP'li 10 meclis üyesi, Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun seçim öncesi gider ayak, otogar işletme ihalesini yandaşlarına peşkeş çekmek için meclisteki çoğunluğu kullandığını ileri sürdü. Başkan Ayanoğlu ise, ihale için alınan kararın doğru olduğunu ancak, açık şekilde yapılacak ihale için sadece meclis üyelerine yetki verildiğini, henüz ihale tarihinin bile belli olmadığını söyledi.
Şubat ayı içerisinde tamamlanması beklenen otogarın inşatı devam etmesine rağmen, dün olağanüstü bir kararla toplanan belediye meclisinde otogar işletmesi için ihale kararı alındı. Otogarın işletme işinin ihaleye çıkarılması, BDP'li meclis üyeleri ile AK Partili Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu'nu karşı karşıya getirdi.
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu imzasıyla 23 Ocak tarihinde meclis üyelerine gönderilen yazıda, "Belediye meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanununun 20'nci maddesi gereğince 27/012014 Pazartesi günü saat 10.30'da belediye meclis salonunda aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere olağanüstü olarak toplanacaktır. Mezkur toplantıya teşriflerinizi rica ederim" denildi.
Belediye Meclis toplantı salonunda dün saat 10.30'da yapılan olağanüstü meclis toplantısında, AK Partili üyelerinin çoğunlukta olması nedeniyle oylamaya sunulan, otogarın işletmeye verilmesi teklifi, oy çokluğuyla kabul edildi.
BDP'DEN TEPKİ
İnşaatı devam eden otogarın işletmesini ihaleye açma kararına tepki gösteren BDP'li 10 meclis üyesi, AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve meclis üyelerinin, seçim öncesi gider ayak otogar işletme ihalesini yandaşlarına peşkeş çekmek için meclisteki çoğunluğu kullandığını öne sürdü. 
BAŞKAN AYANOĞLU: AÇIK İHALE, İSTEYEN HERKES KATILABİLECEK 
Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ise ilçe otogarının ilk kez başkanlığı döneminde bitme aşamasına geldiğini belirterek şöyle dedi:
"İlçe otogarı bitme aşamasında olduğu için işletmesinin ihaleye çıkarılması için belediye meclis encümenlerine yetki verildi. Daha ortada bir ihale tarihi bile yokken peşkeş iddiaları, seçim öncesi BDP’liler tarafından ortaya atılan çamur at izi kalsın mantığıdır. Encümenlere verilen yetki kararı açık ihaledir. İhaleye isteyen herkes katılabilecek. Mardin’e kazandırdığımız, bu otogarın açılışından birileri niçin rahatsız oluyorlar? Onu anlayabilmiş değilim." 
45 bin metrekare alan üzerine kurulan otogarın Mardin'in vizyonuna çok önemli katkılar sağlayacağını ve büyük şehirlerdeki otogarlarda bulunan tüm imkanlara sahip olduğunu  vurgulayan Başkan Ayanoğlu şöyle devam etti:
"Mardin-Kabala yolu üzerine 45 bin metrekare alanda kurulacak otogar, yıllık 60 bin araç kapasiteli olacak. Otogar binasında şehirlerarası otobüsler için yapılan ana bölüm yanında ilçe garajları da yer alacak. Yıllık 500 bin kişilik yolcu ağırlama kapasitesi ile önümüzdeki uzun yıllar boyunca kentin otogar ihtiyacını karşılayacak."