MARDİN'de faaliyet gösteren 43 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, 17 Aralık'taki 'rüşvet ve yolsuzluk operasyonu'na basın açıklamasıyla tepki gösterip, hükümete destek verdi. Açıklamanın sonunda dualar okundu.
Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyelerinin yaptığı basın açıklamasına bazı AK Parti'liler de destek verdi. Basın açıklasını platform adına Memur- Sen Şube Başkanı Mustafa Aydın okudu. 17 Aralık'ta yapılan operasyon ve ardından yaşananların kamuoyunda birçok soru işareti oluşturduğunu söyleyen Aydın, şöyle dedi:
"Varsa bir yolsuzluk ve ahlaksızlık, mutlaka soruşturulmalı, suçu işleyenler kim olursa olsun hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdır. Bu konuda imtiyazlı ve ayrıcalıklı hiçbir kişi ya da grup olmamalıdır. Çok önceden hazırlanıp planlanmış bu operasyonlar farklı konularda, farklı zamanlarda, farklı kişilerin, farklı suçlama iddialarını içeren dosyaları birleştirilerek adeta imha gücü yüksek bir patlayıcıya dönüştürülme teşebbüsünü de herkes görmekte ve endişelenmektedir. Yolsuzlukla mücadele kılıfı altında otorite kavgasına girişmek en büyük hukuksuzluk ve ahlaksızlıktır. Bin bir çabayla oluşturulan siyasi ve ekonomik istikrarın bozulmasına alet olanlar, artan işsizlik, değer kaybeden hisseler, yükselen döviz, artan enflasyon ve oluşacak bir çok ekonomik kaybın vebalini de taşıyacaklardır. Ne silahlı güçlerin, ne de silahsız bürokrasinin sandık ve seçmen iradesi dışında siyasi iradeyi şekillendirme teşebbüsü kabul edilemez."
Açıklamaya katılanlar daha sonra bedduaya karşı dualar okuduktan sonra dağıldı.