ANKARA, () - İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala'nın dün Erzurum'da yaptığı açıklamayı değerlendiren CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, kendisini bu konuda kimsenin aramadığını söyledi. Kendilerine 3 koruma daha verildiğini belirten Yavaş, "Verilen 3 korumanın haricinde başka bir şey yok. Korumalar yeterli. Biz korkmuyoruz zaten. Ancak iddiaların ne derece doğru olduğunu biz de bilmek istiyoruz" dedi.

Mansur Yavaş, İstanbulda katıldığı programların ardından Ankara'ya döndü. Kalabalık bir kitlenin Esenboğa Havaalanında karşıladığı Yavaş, seçim otobüsüne binerek halkı selamladı. Bir süre sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yavaş, 100 silahlı kişinin Ankara'ya geldiği konusunda, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın dün yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Bakan Ala'nın dün Erzurum'da yaptığı açıklamada, 'Böyle birhaber çıkınca kendisiyle güvenlik birimlerimiz irtibata geçti ve elinde hiçbir somut bilginin olmadığını kendisi deklare etti. Bizim de devlet birimlerimiz, istihbarat birimlerimizin elinde böyle bilgi yoktur. Biz zaten her şeyi olabildiğince en üst düzeyde dikkate alıyoruz. Her türlü tedbirimizi alıyoruz. Kendisiyle de dün bu konu konuşuldu. Güvenlik birimlerimiz konuştu yeniden söylüyorum bir somut bilgi olmadığını kendisi de teyit etti. Sadece etraftaki dedikodular, oradan buradan duyumlar' şeklindeki sözlerine Yavaş, "Beni emniyet müdürlüğünden arayarak, 'Güvenlik tedbirlerini arttırmamızı, ilave polis ister misiniz?' diye sordular. Bende 'Evet isterim' dedim. Daha sonra Bakan Ala benimle görüşüldüğünü, bu 100 kişilik gelen ekiple ilgili olarak sadece duyum olduğunu, spekülasyon olduğunu beyan etmiş. Bende kendisine 'Bana sadece can güvenliğimle ilgili soru soruldu, diğer konuyla ilgili kimse benimle görüşmedi' dedim. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü kendi kendine hazırladığı bir tutanağı yayınlamış. Tutanak iki taraflı olur. Gelirsiniz bizimle oturursunuz ve tutanak iki taraflı karşı karşıya imazaya alınır. Bir telefon konuşmasına böyle tutanak hazırlanması neyi ifade eder bilmiyorum" dedi.



Yavaş, "Emniyet Genel Müdürlüğü, bu yaptığı açıklama ile beni yalanlayarak eline ne geçer bilmiyorum ? Bence burada daha vahim olan şu anda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini fiilen yapan Gökçek'in bu kadar vahim iddiaları ile ilgili kendisine acaba ne tür bir tutanak tutuldu? Bunun ilk önce açıklanması lazım. Eğer dedikodu yapıyor bizi bir şekilde tehdit ediyorsa biz bunu bilelim biz ondan korkmuyoruz ama gerçek bilgileri varsa biz de kendi tedbirimizi alalım. Emniyette kendi tedbirlerini alsın. Gökçek'in bu kadar vahim iddiası karşısında hiçbir şey söylemeyip, benimle yaptıkları bir telefon görüşmesini bir tutanağa bağlayarak biz birşeyler uyduruyormuşuz gibi yansıtılması işin hiç ciddiye alınmadığını göstermektedir. Dolayısıyla bu vahim bir iddiadır. Bir kaos yaratacak iddiadır. Bu nedenle bunun daha iyi incelenmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

KORUMA SAYISI ARTTIRILDI

Son dönemde duyulan 100 silahlı kişinin Ankara'ya geldiği iddiaları sonunda kendilerine 3 koruma daha verildiğini belirten Yavaş, "Verilen 3 korumanın haricinde başka bir şey yok. Korumalar yeterli. Biz korkmuyoruz zaten. Ancak iddiaların ne derece doğru olduğunu biz de bilmek istiyoruz. Melih Gökçek bunu uyduruyor mu, yoksa konuyla ilgili bilgisi varmı? Bu konuda emniyetin bize bir açıklama yapması lazım"dedi.

Emniyet güçlerinin bu konuda her hangi bir açıklama yapması sonucunda tedibirlerini alabileceklerini belirten Yavaş, "Eğer bizi korkutmak amaçlı, bizim alana çıkmamamız için bunu söylüyorsa zaten bu beyhude bi çaba. Biz son güne kadar sahadayız seçim akşamı da son sandık açılıp son seçim pusulası açılana kadar da sandığa sahip çıkacağız" dedi.

() (MB) (FOTOĞRAFLI)