Muhammet BAYRAM / ANKARA, () - CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, basın toplantısı düzenledi.

Sandık sonuçları televizyondan izlemeye çalıştıklarını fakat televizyonlarda bilgi kirliliği olduğunu ifade eden Mansur Yavaş, "Biraz önce baktık Beypazarı'nı BDP kazandı gösteriyorlar. Bütün televizyonların birbirinden farkı var. Biz Anadolu Ajansı tarafından geçilen bilgilerin bir algı yönetimi olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle küçük ilçelerden ve Ankara dışından gelen sonuçlar bildiriliyor. Şu anda yüzde 70'in üzerinden oy aldığımız Çankaya'dan bu bildirilen oyların içerisinde sadece 4 torba var" dedi.

Yaptıkları hesaplara göre ve kendilerine gelen bilgilere göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy aldıklarını belirten Yavaş, "Temennimiz her fırsatı söylediğmiz gibi en yüzde 51. İnşallah sandıkların tümü geldiği zaman bunu da göreceksiniz. Bunun neden yapıldığını size izah etmek istiyorum. Bu bilgiyi alana ve arada 5 -10 puan var olduğunu gösteren televizyonlar olduğu müddetçe oradaki sandık başında arkadaşlarımız orayı sandık başını terk ediyorlar. Bütün sandık başındaki arkadaşlarımıza sesleniyorum; torbaların teslim edelene kadar takip etmelerini ve bize bildirmelerini istiyoruz"

CHP'li Gürsel Erol ise, "Sözlerime Ankaralılara müjde vererek başlamak istiyorum. Hepimizin gözü aydın. Ankara Belediye Başkanlığı seçimini şu anda kazanmış bulunmaktayız. Biz 4 bin 372 sandık sonucu aldık. Buna göre, kullanılan oyların oranı: CHP yüzde 49, AK Parti yüzde 42. Yüzde 7'lik bir oy farkımız. Çankaya'da CHP'nin aldığı oy yüzde 76" diye konuştu.

() (MB/MV) (FOTOĞRAFLI)