Hakime TORUN/ ANKARA, () - CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına konuk olarak Gazeteci Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. Sağduyu çağrısında bulunan Yavaş, akşam saatlerinde Batıkent'teki olaylara ilişkin, "Ankara'daki kavgayı bitireceğim. Ankara'nın, huzura barışa ihtiyacı var. Ankara'da akşamları 100-150 kişilik gruplar dolaşıyor. Savaşmıyoruz seçim yapıyoruz. Gerginlik ortamının artık son bulmasını istiyorum. Bu gerginlikler bitsin. Lütfen herkes üslubuna dikkat etsin" dedi.
BUNLARDAN KORKACAK HALİMİZ YOK
Provokasyon iddialarına ilişkin olarak Mansur Yavaş şunları söyledi: "Kamu görevlilerinden bana ve yakınlarıma fiili zarar verileceği, dikkat edin korumasız gezmeyin bilgisini aldık. Birileriyle anlaşıldı. Çok büyük paralarla anlaşıldı gibi bilgiler."
Yavaş, canlı yayında olaylar sırasında provokatörün düşen cep telefonu mesajlarını da paylaşarak, "Bu cep telefonu mesajları ve konuşmalar, savcılığa verildi. Bunlardan korkacak halimiz yok" ifadelerini kullandı.
ANKARA'NIN EN BÜYÜK SORUNU MELİH GÖKÇEK'TİR
'Ankara'nın en büyük sorunu nedir?' yönündeki bir soruya Yavaş, "Ankara'nın en büyük sorunu Melih Gökçek'tir" diye cevap verdi.
Ses kayıtlarına ilişkin olarak ise Yavaş şu ifadeleri kullandı: "İlk tapeler yayınlandığı zaman toplumca buna karşı dursaydık, bugün bunları yaşamazdık. Tapelerin gizli olması da ortaya çıkması da acı. Gelecekten kaygı duymaya başladım."
Yavaş, seçilmesi halinde belediye çalışanlarının işten çıkarılmayacağını da söyledi.  Mansur Yavaş, seçilmemesi halinde, siyasete devam edip etmeyeceğini düşünmediğini de dile getirdi.

HT (RT)