İŞÇİ Partisi Manisa İl Başkanı Ersan Demir’in istifası nedeniyle gidilen olağanüstü seçimli il kurultayında delegelerin oyunun tamamını alan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi Erdem Özdemir, başkan seçildi.
İşçi Partisi İl Teşkilatı’nın kurultayı Niobe Cem Kafe’de yapıldı. Tek listeyle gidilen kurtultayda 32 delegenin oyunun tamamını alan TGB’li Erdem Özdemir başkanlığa seçildi. Kendisine destek veren delegelere teşekkür eden Özdemir, "9 ay önce il teşkilatımızın olağan kurultayı yapılmıştı. Ancak geçen 9 aylık süreçte seçilen yönetim Manisa’da İşçi Partisi’ne bir ivme kazandıramadı. Bu nedenle genel merkez olağanüstü bir kurultayın yapılması kararını aldı. Aday oldum ve seçildim. Partimizi üst seviyelere çıkarmak için çalışacağız" dedi.
Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getiren Özdemir, "Türkiye genelinde birçok noktada adaylar çıkartılıyor. Manisa’da da görüşmelerimiz sürüyor. Çeşitli siyasi partilerle de görüşmelerimiz var. Bizim bir ittifak çağrımız oldu. Bugün ülkemizde bölücülük ve emperyalizm yardakçılığı söz konusu. Bunu ülkemizden kovmamız gerekiyor. Bu da bir güçbirliği ile sağlanabilir. Hem CHP’ye hem de MHP’ye çağrılarımız oldu. Her türlü ittifaka hazırız" dedi.
Özdemir’in başkanlığındaki yeni yönetim kurulu; Eray Şen, Ezgi Daryürek, Fikri Şahin, Hülya Alper, Kahraman Tek, Muzaffer Ökek, Rauf Çalışkan, Serap Demirler ve Tevfik Altun’dan oluştu.
Bir süre TGB Genel Başkan Yardımcılığı yapan Özdemir, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, 23 Aralık 2010 tarihinde Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’yi ziyaretini protesto etttiği gerekçesiyle gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Bu protestosu nedeniyle Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden kaydı silinen Özdemir, açtığı davayı kazanıp, okuluna dönebilmişti. Özdemir’in halen son sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam ettiği öğrenildi.