Arif ARSLAN/BATMAN, () - BATMAN'da, Tenis Spor Kompleksi'nin temelini atan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tenisin zengin sporu olmadığını belirterek "Çok yaygın olmayan bir spor tesisinin temelini atıyoruz. Tenisi halka yayacağız" dedi.
Maliye Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Tenis Federasyonu ile Batman Valiliği işbirliğiyle TPAO tesislerinde Tenis Spor Kampleksi'ninn temeli atıldı. Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Yılmaz Arslan, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, TPAO Genel Müdürü Besim Şişman ve Batman Petrolspor kulübü bünyesindeki sporcular katıldı. Bakan Şimşek, tenisin zengin spor olmadığını, aslında Türkiye'de de çok yaygın olmayan bir spor kompleksinin temelini attıklarını belirterek, "Bu tesis sadece Batmanlı sporculara hizmet vermeyecek, aynı zamanda ülkemizin belki de dört bir yanından tenisçiler bu tesislerden yararlanacak. Bu tesisi çok önemsiyorum. Çünkü, iki yıl öncesine kadar elime hiç tenis raketi almamıştım. Her şey futboldu. Biraz yaşlandık, alternatif sporlara yöneldik" dedi.
Şimşek, yüzmenin dışında tenisle tanıştığını ifade ederek, kendi tutkusundan bağımsız olarak tüm spor branşların da Türkiye'nin potansiyeli olduğu kanısını taşıdığını söyledi. Altyapı yetersizliği yüzünden bekledikleri başarıları yakalayamadıklarını, bu tesis ile Batman'ın tesis alanında sınıf atlayacağını söyleyen Şimşek, "Federasyon başkanımıza katılıyorum. Tenis bir elit sporu olmak zorunda değil. Bu bir zengin sporu da değil. Diğer spor dallarına göre çok maliyetli değil. Bir spor ayakkabı bir de raket yeterli. Biz, tenisi halka yayacağız. Stres atmak ve sağlık açısından da tenisi faydalı görüyorum" diye konuştu.
Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural ise, tesisin 2 milyon 600 bin liraya mal olacağını söyledi. Tural, "Genelde zenginler bu sporu yapıyor. Zenginlerin çocuğu ile kendimi de zenginlerin sınıfına koyuyorum, profesyonel tenisçi olamaz. Tenis dünyanın en zor sporu. Hırs olmayınca başarı da olmaz. Zengin sporu veya birilerinin deyimiyle elit sporundan tenisi çıkarıp halkın sporu haline getirmek gerek. Bunun yolu da Anadolu'ya tesisleri açmaktır. Büyük turnuvalara yönelik tesis planladık. Bu tesis ağustosta biterse uluslar arası bir turnuvayı Batman'da düzenleyeceğiz. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in temelini attığı tesis 105 günde tamamlanacak" dedi.
Konuşmalardan sonra Maliye Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Tenis Federasyonu ile Batman Valiliği işbirliğiyle TPAO tesislerinde yapılacak olan tenis kompleksinin temeli atıldı.

AA(GG/BT) (FOTOĞRAFLI)