Şehmus ÖNER/GERCÜŞ (Batman), () - MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman'ın Gercüş İlçesi'nde Kaymakamlığın verdiği iftara katıldı. Hemşehrilerine elleriyle  yemek dağıtan Bakan Şimşek, "Ülkemizde daha çok demokrasi, daha çok temel hak ve özgürlükler, çözüm süreci ile birlikte kardeşliğimizi pekiştirelim, bir ve beraber olalım cahiliye döneminden kalan fitne fesatlara engel olalım" diye konuştu.
Gercüş Kaymakamlığı tarafından Anadolu Öğretmen Lisesinin bahçesinde verilen iftara  katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hemşehrilerine kendi elleriyle kavurma dağıttı. Yemek alan vatandaşlara sıkıntıları olup olmadığını soran Bakan Şimşek, daha sonra bir konuşma yaptı. Temel önceliklerinin eğitim ve insanların geleceği olduğunu söyleyen Bakan Şimşek şöyle dedi:
"Bu noktada çok şükür Gercüş'te epey ilerleme var. Sadece merkezde değil köylerde de bu ilerleme rakamlara yansımıştır. İlköğretimde okullaşma oranı yüzde 99'a ulaşmıştır.   Bu güzel ülkemizde daha çok demokrasi, daha çok temel hak ve özgürlükler, çözüm süreci ile birlikte kardeşliğimizi pekiştirelim, bir ve beraber olalım cahiliye döneminden kalan fitne fesatlara engel olalım."   İftarda bazı masaların boş kaldığı görülürken, ilçe Kaymakamı Adem Ergül'ün esnaf ve müteahitlerin ödemelerini zamanında yapmaması ve İş-Kur'a bağlı köylerde çalıştırılan işçilerin de ücretlerini alamaması nedeniyle yemeğe katılmadıkları belirtildi.
FOTOĞRAFLI