AK Parti'nin iftarında konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Biliniz ki biz bu topraklarda kavgaya devam edeceğiz" dedi. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuğu olarak, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın geleneksel iftar yemeğine katıldı. Erdoğan'ın konuşmasından sonra sahneye çıkan Abbas, sözlerine, "Öncelikle, sayın Başbakan'a böyle bir gecede beni davet ettiği için teşekkür ederim. Bu münasebetle Ramazan'ın bizlere, İslam dünyasına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diyerek başladı.

Filistin halkı olarak 66 yıldır bağımsızlık mücadelesi verdiklerini belirten Mahmud Abbas, "Biz Filistin halkı olarak tam 66 yıldır her bayramda birbirimizi tebrik ediyoruz, bugün bir kez daha bu kutlamayı tekrar ediyoruz. Biz bu süre içerisinde birbirlerimizi tebrik etmemize rağmen, her zaman, her yıl zulümlere maruz kalıyoruz. Topraklarımızdan çıkarılma tehdidiyle karşılaşıyoruz. Ama biliniz ki, biz bu topraklarda kavgaya devam edeceğiz" dedi.

"GAZZE, ÇIĞLIĞINI DÜNYANIN DUYMASINI İSTİYOR"

1 ay önce El Halil'de başlayan saldırıların sonunda Gazze'ye de sıçradığını belirten Filistin lideri, şöyle devam etti:

"Gazze maalesef öldürülmeye alışıktır. Son 7 yılda üçüncü kez Gazzeliler ölüme mahkum edilmiş durumdalar. 2 haftadır Gazze yine ölümü yaşıyor. Bir taraftan öldürülürken, yüksek sesiyle adeta çığlık atıyor. Bu sesi dünyanın duymasını istiyor. Şu anda bizim birinci isteğimiz, akan kanın durdurulması. Biz öncelikli olarak ateşkesin sağlanmasını istiyoruz. Kanın durmasını istiyoruz. Arkasından tekrar koşulların konuşulmasını istiyoruz. Biz BM'nin aciziyetini biliyoruz. Ama buna rağmen Türk Dışişleri Bakanı kardeşimizle meseleyi Güvenlik Konseyi'ne taşımak için birlikte çalışıyoruz. Tüm dünyadan, herkesten beklentimiz, Filistin'de akan kanın durdurulması için çalışması ve başkenti Kudüs olan bir devletin kurulması için bize destek verilmesi."

Mahmud Abbas, konuşmasının sonunda şehitlere rahmet diledi. Davetliler, Abbas'ı konuşmasından sonra ayakta alkışladı.

FOTOĞRAFLI