ANKARA, () - CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Macunköy'de İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi arsasındaki yaklaşık 500 ağacın dozerlerle kesilmesini Meclis gündemine taşıdı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesi şöyle; "Geçtiğimiz Cumartesi gecesi Macunköy'de İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi arsasına salınan dozerlerle arsadaki yaklaşık 500 ağaç katledilmiştir. Kesilen 40 yıllık 600 ağacın yanı sıra tiyatroya ait kümesteki tavuskuşları, tavşan ve tavuklar ve diğer hayvanlar da telef edilmiştir. Tiyatroya ait arsada bulunan oturma grupları, dekor malzemeleri, kamelyalar ve kameralar da tahrip edilmiştir.

Bu bağlamda; İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi arsasında bir kısmı çiçek açmış bulunan yaklaşık 600 ağaç neden katledilmiştir?

Dozer ve greyderlere ağaçların katledilmesi talimatını kim vermiştir? Yeşil alanlara, doğaya tecavüz olarak görüntülenen sanata ve sanatçıya düşmanca tutumun nedeni nedir? Yapılan doğayı linç faaliyetinin sorumluları belirlenmiş midir? Bu katliam sorumluları hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz?"

()