Nursima KESKİN/MALAZGİRT (Muş), () - MUŞ'un Malazgirt İlçesinin Konakkuran Belde Belediye Başkanlığını kazanan Liberal Demokrat Partili Bülent Ateş, "Vatandaşlarla aram çok iyi olduğu için kazandım" dedi.
Malazgirt ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Konakkuran Beldesinde geçen Pazar günü yapılan yerel seçimlerde bir ilk yaşandı. LPD'nin adayı 38 yaşındaki evli ve 6 çocuk babası Bülent Ateş sandıktan çıkan 475 oyla belde belediye başkanı oldu. Esnaflık ve hayvancılık yapan Bülent Ateş, ilkokulu beldede, ortaokul ve liseyi Malazgirt ilçesinde okuduğunu söyledi. Maddi sıkıntılar yüzünden Malazgirt Alparslan Lisesini 2'nci sınıftan terk ettiğini anlatan Bülent Ateş, yerel seçimlere ilk başta bağımsız olarak girmeyi planladığını, daha sonra LDP'ye geçtiğini söyledi. Beldede geçmişte 6 yıl boyunca AK Parti teşkilat başkanlığı yaptığını da hatırlatan Bülent Ateş, ilk kez belediye başkanlığına aday olduğunu ve seçimi kazandığını belirtti. Halkla ilişkilerinin çok iyi olduğunu bu yüzden seçimi kazandığını söyleyen Bülent Ateş, BDP'li rakibi Kemal Çetin'in 254 oyla kaybettiğini anlattı. 
Konakkuran Beldesinin sol görüşe yakın bir yerleşim yeri olduğunu aktaran Bülent Ateş, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından LDP Genel Başkanı Cem Toker'in kendisini tebrik ettiğini ve beldeye geleceklerini söylediğini bildirdi. Seçimi kazanmasının ardından eşi Perihan Ateşle bunu kutladığını ifade eden Bülent Ateş şöyle devam etti:
"LDP'den seçimi sadece ben kazandım. Halkla ilişkilerim, vatandaşlarla aram çok iyi. Partimizden 6 Belediye Meclis üyesi de kazandı. Ben sevilen birisiyim. Yıllardır tanınıyorum. Bir parti görüşüyle değil şahıs sevgisiyle, güvenle oy kullandılar. Halkın eksikliklerini giderip hizmet edeceğim. Su, altyapı, yol sorunlarını gidereceğim." 

NK(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)