İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Osmanlı'nın son dönemlerinden bu yana Türkiye'nin en önemli meselesinin terör meselesi olduğunu belirterek, "Maalesef Türkiye'yi ayaklarından terörle prangalarılar ve Türkiye'yi geri bıraktılar" dedi.

Numan Kurtulmuş, Ak Parti Osmaniye Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz'ün, Osmaniye Kapalı Spor Salonunda düzenlenen 'Yeni Osmaniye Proje Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtımı ile devam eden programda belediye başkan Adayı Gürbüz'ün hazırladığı 80 projenin tanıtım slaytı izlendi.

Daha sonra bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 30 Mart seçimlerinin bir yerel seçimler olmanın çok ötesine geçtiğini belirterek, "30 Mart'ta Türkiye, bu ülkeye karşı, bu hükümete karşı tuzak kuranların tuzaklarına eyvallah mı diyecek, yoksa tuzak kuranlarla birlikte tuzaklarını da kaldırıp tarihin çöplüğüne mi atacaktır, bunun seçimi olacaktır. Durduk yere Türkiye'ye ne oldu. Niçin böylesine oyunlar, Türkiye'ye karşı kumpaslar, Türkiye'nin başına örülmek istenen çoraplar ortaya çıktı. Türkiye'ye karşı bir takım tuzaklar kurulmaya çalışıldı. Ne istiyorlar. amaçları nedir. Bunlar kimlerdir. Karşınızda bir koalisyon var. Bu koalisyonun içerisinde Türkiye'nin içinde ve dışarısında ortaklar var. Bu bir büyük konsorsiyum, bir ortaklık. Ne istediklerini yaptıkları işin sonuçlarına bakarak anlıyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ MESELESİ TERÖR MESELESİDİR"

Numan Kurtulmuş, Osmanlı'nın son dönemlerinden bu yana Türkiye'nin en önemli meselesinun terör olduğunu belirterek, "Türkiye 28 yılda 32 bin insanını kaybetti, 7 bin insanımız şehit oldu. Türkiye 28 yılda terör dolayısıyla 1.2 trilyon dolar para kaybetti. Eğer bu parayı Türkiye kaybetmeseydi şimdi kişi başına düşen milli gelir 10 bin 500 dolar değil 20 bin dolarlar seviyesinde olacaktı. Türkiye'de bir tane işsiz gencimiz kalmayacaktı. 20 sene evvel Türkiye uzayda istasyon kuracak bir ülke olacaktı. Eğer terör olmasaydı bugün elimizde iphone, sony gibi dünya markası olan Türk markalar olacaktı, uçakları olacaktı. Türkiye olağanüstü bir performans gösterecekti. Maalesef Türkiye'yi ayaklarından terörle prangaladılar ve Türkiye'yi maalesef geri bıraktılar" dedi. Kurtulmuş, bu nedenle barış sürecinin önemine vurgu yaptı. 

Numan Kurtulmuş, konuşmasının son bölümünde Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz'e destek ve oy isteyerek, hava yoluyla Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.

İE(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)